Anne,  folk er freaks,  hjælp

Slang-kendere søges

Nu har er jeg aldrig været særlig hip, med på beatet, moderne og alt det der jazz, så der er altså et par af de nymodens ordsprog, som jeg via perifære venner på facebook, kan fornemme at jeg har misset. Det er set før, fordi jeg har den lille tv-pakke, ingen radio og tilsyneladende ikke er tilstrækkelig cool til at opfange slang vibe – hovedsagligt fordi jeg er en del af en lettere selvfed vennegruppe, hvor vi som regel synes vi er sjovere end dem på tv, og kun bruger interne udtryk.
Så jeg søger nu hjælp, så jeg i det mindste forstår hvad der tales om, når folk ustandseligt ytre:


“Det er godt til mig” og “det er godt til os”


+ (endnu værre)


“Bum!” 


Sidstnævnte giver mig næsten lyst til at græde, sådan som folk siger det konstant.


Så er du en af de seje, så fortæl lige hvad overstående går ud på.

4 Comments

 • MusicIsMySecret

  Jeg vidste ikke, at “Det er godt til mig” ligefrem var smart slang? Jeg har mere opfattelsen af, at det bare er noget nordjysk… Min søster har i hvert fald sagt det siden hun gik på efterskole for snart mange år siden. Og det betyder vist bare, at noget er rigtig nice. 🙂 Jeg synes faktisk, det er et meget sødt udtryk.

  I København har jeg aldrig hørt udtrykket. Min familie bor i Mariager – det er nok det sydligste, det er kommet. Bum! har jeg ikke hørt. Men det lyder irriterende.

 • A + K = ♥

  MIMS: Jeg har bare bemærket at folk nogenlunde samtidig er begyndt at bruge det i flæng, så tænker, at der er en eller anden person, der må have spredt via fx tv eller radio (:

  Maja: Okay (: Dem jeg kender, bruger det bare generelt og siger ting som: “Så tog jeg i skole, selvom jeg ikke gad – bum!” eller “Så stod hun pludselig foran mig – bum!” eller “Så gør vi det sgu – bum!” – dvs. i alle tænkelige situationer. Og det er lettere ulideligt.

 • Sisse-Sofie

  jeg siger “bum bum” i bedste arne nougatgren stil, bredt spredt imellem mine ord. Tror ikke det er synerligt smart, jeg har lært det af min morfar i hvert fald.

  Det der statusupdatesprog, det skal bare sutte sig selv i røven! ligesom at bruge MAN i stedet for JEG.. “n
  Så blev man squ 24 i dag, og undskylder på forhånd for vejret” aaaaaaaaaaaad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *