Anne,  Griskhed,  Mad,  nice,  opskrift,  yum

Bagermester Harepus bager så det knager..


Igår bagte jeg for første gang i mit liv hindbærsnitter (eller rettere: solbærsnitter) – de var heldigvis overordentligt vellykket, så det bliver hvertfald ikke sidste gang. 
Og det var også første gang jeg kogte syltetøj, det gik også ganske fint, på den forhastede måde.


Opskrift:

250 gr. mel
120 gr. smør/magerine
100 gr. sukker
1 tsk. bagepulver
1 æg.
+ 150 gr. syltetøj og glasur

Fremgangsmåde: Bland mel, sukker og bagpulver i en skål. Skær smørret i tern og tilføj det og et æg, hvorefter du begynder at samle mørdejen med hænderne. Det virker som en tør og umulig opgave i starten, men man skal bare ælte i en fyrre års tid, så er den der.
Derefter ligges den på køl i min. 30 minutter.

(I mellemtiden kan du, hvis du ikke har noget syltetøj, panikkoge nogle solbær fra fryseren med noget sukker og et skævt citronsaft, som du kyler et par opblødte husblas-blade i. Hvorefter du indser du intet glas har, smider sennep ud, vasker sennepsglas op og skolder det, hvorefter du hælder den boblende syltetøj deri. Panikkøl den via fryser.
Alternativ: Gå i Fakta efter syltetøj.)

Når dejen er kølet af rulles den ud på et stykke bagepapir i en firkant – hvilket er lidt småbesværligt, men det lykkes tilsidst, du ligner dog en idiot imens. Brug evt. en dejskraber til at glatte dejen ud med, før du ruller den. Dernæst smøres syltetøj på den ene halvdel af dejen, efterlad lidt plads i kanterne. Herefter vippes den anden halvdel dej henover syltetøjs-delen vha. bagepapiret. Tryk kanterne godt sammen.
Bages i forvarmet ovn på 180 gr i omtrent 20 minutter – hold øje, den skal være fin lysebrun i kanten.
Skær kanterne af og del den i portionsstykker mens den er varm. 
Når den er afkølet pyntes den med glasur og krymmel.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *