Anne,  Mad,  snaksnak

Squash-lasange.

Så er der aftensmad.. og madpakkemad til det meste af næste uge. Uha, hvor jeg allerede ikke gider i skole. 

Nu med opskrift, efter forespørgsel:


2 løg
2 squash (eller aubergine, jeg kan bedst lide at ta’ en af hver)
450 gr. oksekød
2 dåser flåede tomater
2-3 gulerødder
0,5 ds. tomatpuré
Krydderier som man ønsker (her bla. chili, sød chili, basilikum, oregano, mexikansk grillkrydderi og paprika + salt og peber)
En sjat mælk
En sjat balsamico
1 spsk. sukker.
1 kugle mozarella.

Squash/aubergine skæres i tynde skiver (0,5 cm), lægges på bageplade og bages i 10-15 min ved 180 gr. for at trække det værste væske ud (kig til dem, de må ikke blive sprøde og brune).

Brun de hakkede løg, puré og krydderi, tilsæt og brun derefter oksekødet. Når det er gjort, tilføjes flåede tomater, mælk, sukker, balsamico og revne gulerødder, og dernæst lades det småsimre i min. 10 minutter – lad den gerne koge lidt ind. Smag til løbende.

Dernæst samles lasangen af kødsovs og squashplader, og toppes med mozarella. Bages i omtrent 30 minutter ved 180 grader, og nydes med hvad end man nu synes af dejligt sprødt grønt.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *