Anne,  antivoksen,  fjoller,  snaksnak

Er du bange for mørke?

Til fødselsdagen igår, gik snakken på, at flere af vores store kusiner og fætre, var bange for alt fra mørke til monstre under sengen, selv dem der var blevet konfirmeret. Og ud af munden på af alle de voksne, væltede der skrækhistorier, om hvad de var bange for som børn. Og jeg sad og rystede på hovedet, og brystede mig af, at være den af mig og Kit, der turde gå op fra dynernes skjul og slukke lyset, når vi lå om aftenen og far fortalte gyserhistorier.
Men så kom jeg i tanke om, at det vist er temmelig meget løgn, at jeg var helt upåvirkelig. Ved nærmere eftertanke, er der nemlig alligevel nogle overnaturlige, fiktive karakterer, der har jaget en skræk i livet på mig:1. “Er du bange for mørke?” – rædsom, dårligt-produceret 90’er børne-gyserserie, som fangede mig med særligt et afsnit. Børnenes forældre viste sig nemlig at bære menneske-masker, for indenunder at gemme en hidtil hemmeligholdt uhyre-krop. Troede længe efter, at det var grunden til jeg skulle tidligere i seng end resten af familien. Ret så ubehøvlet, mente jeg, idet jeg sad og lurede på dem på øverste trappetrin efter sengetid, i håb om at få et glimt af uhyrefjæsene nede i stuen. Skete aldrig, så enten fandt det ikke sted, eller også er jeg bare endnu ikke inkluderet i klubben.

2. X-Files! Alene tema-melodien giver mig stadig gåsehud, i en alder af 21. Mig & Kit var de eneste af vores jævnaldrende, som måtte blive oppe til 21.30 hver tirsdag, for at få et glimt af Moulder og Scully’s kriminalsager. Engang skræmte far livet så meget af os, at vi fik lov at sove på soveværelsegulvet på hver vores madras – vores mor var ikke synderligt imponeret, hvorimod far synes det var noget så hyggeligt.3. Sjovt nok skræmte Harry Potter bøgerne ikke mig, de første mange år jeg læste dem. Men efter jeg er blevet gammel og sensetiv, synes jeg sgu nærmest, de er for uhyggelige at læse om aftenen. Og jeg kan dem for helved udenaf. Altså, hvem i alverden bliver mere og mere en tøsedreng med alderen – overfor børnebøger vel at mærke? Gudskelov har Kit det på samme måde, så er man ikke den eneste der er småvanvittig.

2 Comments

  • Anne T.

    Åårh, jeg kan huske “Are you afraid of the Dark” – det var nogle freaky historier. Nogle af dem kan genleves på Youtube (WIN!) 😉

    X-files var jeg også helt besat af. Husker et afsnit, med en mand der kunne sno sig igennem vandrør, og komme op i toiletter. Jeg turde ikke lave 'bimmelim og bummelum' i et halvt år, UDEN at sidde på skrå på brættet, så jeg kunne holde ét øje på kummen. True story!

  • A + K = ♥

    Haha, jeg ved næsten ikke om jeg tør genopleve dem. Jeg var også rædselslagen overfor X-files, især vampyr-afsnittet – It/Pennywise gjorde også, at jeg i mange år skævede til afløbet når jeg var i bad, for sæt, der skulle dukke en stor klovn med hugtænder op derfra. Yaiks!

    – Anne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *