Anne,  snaksnak,  snygge

Noget om juleønsker, som ikke er at finde under træet..

“Kære Dr1/Tv2. Må jeg godt ønske mig en genudsendelse til jul?”

Det er jo ingen hemmelighed, at jeg elskerelsker at se julekalender, selvom jeg er voksen – og jeg synes altid det er hyggeligt, når der laves en ny (hvilket der jo heldigvis gør i år). Men ofte vælger kanalerne igen og igen, at gensende de samme gamle udsendelser – og det er også super, hvis altså ikke det var fordi de ustandseligt valgte Pyrus eller Bamses Julerejse. Som udgangspunkt gode julekalendere, men efterhånden er er de jo blevet set til hudløshed – og der er jo et hav af andre at vælge mellem.
Derfor stemmer jeg for følgende gengangere næste år, som ikke har været sendt i umindelige tider – ikke fordi de nødvendigvis er mine favoritter, men fordi det er ren nostalgi, ligemeget hvilke af de gamle, man får lov at genopleve. Her er nogle af dem,jeg gerne vil gense fra 86-99:

 Brødrene Mortensens Jul.

 Hallo det er Jul.

 Den hem’lige Tunnel.

 Olsensbanden’s Første Kup 

Jul på Slottet
Krummerns Jul


– Er jeg den eneste der er julekalendertosset, eller er der også nogle af jer, der savner en specifik udsendelse?

8 Comments

 • Anne T.

  Jeg bliver heller ALDRIG for gammel til at se julekalender. Er der noget hyggeligere i julen? For mig er det et rungende NEJ!
  Jeg
  var heeeeeelt forelsket i Prins Valentin i Jul på slottet.
  Jeg var også vild med julekalenderen 'Skibet i Skilteskoven'… og selvfølgelig 'Julerup Færgeby'. 😀

 • Camilla

  Jeg er også helt julekalender tosset, men synes mange af de nyere har været ret ringe. Men for mig er der kun én der altid dur – Jul på Slottet. I mine øjne den ultimative (tøse)julekalender :o) Faktisk ser jeg den næsten hvert år, da min mand var så sød at give den til mig i adventsgave et år

 • A + K = ♥

  Jul på Slottet er også god, elsker at nisserne går og puster med juledufte ind til menneskene 😀
  Og hvor hyggeligt at du har den på DVD, så er der jo frit slag (:

  – Anne

 • Fru Hane

  Må også tilslutte mig afhængigheden. Har endda flere julekalendere på DVD og tæsker dem igennem allerede i november. Men hvor sjovt er det ikke lige, at Nikolaj Kopernikus har været nisse i en julekalender?! Der ikke meget morder over ham dér, heldigvis 🙂

 • A + K = ♥

  Haha, nej – jeg ser godt nok ikke krimi-serier, men har hørt han skulle have spillet morder i en af dem – jeg kan nu bedre lide tanken om ham som nisse (;
  Godt at høre, at der er flere afhængige derude (;

  – Anne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *