Igår var jeg til venindemadklub med alle de søde damer. Det var mega hyggeligt, særligt fordi det var længe siden vi sidst var samlet, da flere har haft udenlandssemestre og været på lange sommerferier, så det var skønt at få stablet en aften på benene. Maden var som altid sindssygt lækker, og havde jeg ikke skulle op idag og have obligatoriske undervisningstimer, var jeg gladeligt blevet og drukket rødvin til de lyse morgen.
Tærte med bløde, søde løg og syrlige kapers.
Gulerodstærte med hytteost, madagascarpeber & rosiner.
Sprød æble/hvidkålssalat.
Alt for god vaniljekoldskål med marcipanskum – dertil frisk mango og chokodrys.
Vi sad og talte om hvordan hun havde lavet de forskellige ting, men har ikke de eksakte mål og måske ikke fået det hele med, men håber du kan hente lidt inspiration alligevel: Tærten bestod af en hjemmelavet tærtebund (en købe-bund ville være lige så fin, tænker jeg), med et tykt lag hytteost, godt krydret med salt og friskkværnet madagascarpeber (kan krydes med hvad man nu ønsker). Der ovenpå var der drysset rosiner og dernæst gulerodsstrimler, revet tynde på et mandolinjern. Slutteligt var der pyntet med sorte nigellafrø – vil tro den bages ved en 180 grader i en omtrent 30 min, ligesom tærter plejer (: Koldskålen bestod af 1 l.cheasy-vanilje yoghurt, 1. kærnemælk, flydende sød, indholdet af en vanilje stang og revet citronskal – skummet var lavet af piskede æggehvider og en smule sukker, som blev lagt ovenpå koldskålen efter piskning, hvorefter hele herligheden blev drysset med lidt revet marcipan (:
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.AcceptRead More
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
4 Comments
Minela
Det ser super lækkert ud 🙂
minelakahrimanovic.blogspot.com
Julie
Hvor ser & lyder det bare lækkert – har du opskrift på hytteost tærten & koldskålen? 🙂
A + K = ♥
Vi sad og talte om hvordan hun havde lavet de forskellige ting, men har ikke de eksakte mål og måske ikke fået det hele med, men håber du kan hente lidt inspiration alligevel:
Tærten bestod af en hjemmelavet tærtebund (en købe-bund ville være lige så fin, tænker jeg), med et tykt lag hytteost, godt krydret med salt og friskkværnet madagascarpeber (kan krydes med hvad man nu ønsker). Der ovenpå var der drysset rosiner og dernæst gulerodsstrimler, revet tynde på et mandolinjern. Slutteligt var der pyntet med sorte nigellafrø – vil tro den bages ved en 180 grader i en omtrent 30 min, ligesom tærter plejer (:
Koldskålen bestod af 1 l.cheasy-vanilje yoghurt, 1. kærnemælk, flydende sød, indholdet af en vanilje stang og revet citronskal – skummet var lavet af piskede æggehvider og en smule sukker, som blev lagt ovenpå koldskålen efter piskning, hvorefter hele herligheden blev drysset med lidt revet marcipan (:
A + K = ♥
Det var også godt nok rigtig-rigtig lækkert! (:
– Anne