Anne,  Mad,  opskrift,  skemad

Suppe-tid.Grundet forspørgsel kommer her opskriften på gårsdagens græskarsuppe – som, i al beskedenhed, blev temmelig god (: Opskriften kan varires i det uendelige, for suppe er jo som bekendt en ret taknemmelig ret, hvor det meste kan ryge i, alt efter hvad skabene byder på – og det var også tilfældet her. I kom følgende:

Græskarsuppe:

Til ca. 6 skålfulde:

2 løg i kvarte.
1 stort hokkaido græskar, skrællet og skåret i tern (her ca. 1 kilo græskar, men langt mindre kan gøre det)
1 gulerod og 1 lille kartoffel (alle rodfrugter kan bruges, jordskokke og pastinak ville have været lige så skønt)
1 stort skvæt surt, balsamico i dette tilfælde (hvidvins/rødvinseddike ville være lige så fint)
1 mindre skvæt sødt – her granatæblesirup (sukker/brun farin kan også bruges)
0,5 +/- l. grønsagsfond (eller bare vand)
Krydderier efter eget valg – her brugt: Salt, chili, paprika, kommen, oregano og rigelige mængder friskkværnet peber.

Svits de kvarte løg i et sjat olie til de er gennemsigtige, tilsæt derefter græskar, samt skrællede og grofthakkede rodfrugter, og tilsæt vand/fond til det dækker. Lad det småkoge i minimum 30 min., til grønsagerne er møre, krydder’ med surt, sødt og krydderier undervejs, giv det en tur med stavblenderen, smag til og server – i dette tilfælde blev det spist i selskab med en skefuld iskold skyr, sprød bacon og ristede solsikkekerner.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *