Anne,  fjoller,  Kit,  knap så nice,  Mad,  nice

Hot og Not på julebordet.

Mig og Kit kom sådan til at snakke om, at julens mad halvt om halvt består af sindssygt fråderen niceness og herre klammo nastyness (jaja, “man må ikke sige ad til mad”, vi ved det godt, men hvis nu man sætter alt på spidsen, så er det altså sandt). 
Så her kommer vores hot/not-liste over hvad der er skønt, som vi glæder os til at sætte tænderne i, og hvad vi frygter bliver serveret til årets julefrokoster:Hot:


 • Risalamandel! All time favorit, med store mandelstykker, vaniljekorn og kirsebærsovs.
 • Clementiner.
 • Sild – særligt mosters hjemme-marinerede med løg, gulerod og porre. 
 • Flæskesteg.
 • Sovs – og masser af det!
 • Mors håkonskager – den éneste småkage der duer. Og fars hjemmelavede pebernødder.
 • Marcipan.
 • Rødkåls-salat m. nødder og frugt.
 • Kolde frikadeller m. kartoffelsalat og grøn langkål.
 • Tarteletter.
 • Nødder, juleskum og bridgeblanding!


Not:


 • Norske klejner – smager af magarine med glasur-smag.
 • Æbleskiver – smager af magarine med “sukker og gele-syltetøj fra den blå spand”-smag.
 • Småkager i alle afskygninger – smager af magarine med vanilje/kanel/nellike-smag.
 • Medister.
 • Juleflæsk-slik og eiskonfekt 
 • Rødkål.
 • Risengrød (hvor er mandlerne om jeg må spørge?!)
 • Karry-salat.
 • Nisseøl (julebryg er tilgengæld velkomment)


Hvad er jeres favoritter/minusser på julefrokostbordet?

12 Comments

 • Maj

  Uh jeg er slet ikke til marcipan, kun i bagning, ikke så meget i den rå form!

  Men æbleskiver og rødkål kan jeg slet ikke forstå er på NOT listen – jeg laver altid hjemmelavet rødkål og æbleskiver, det er ikke jul uden 😉 og mine æbleskiver smager hvertfald ikke af margarine 😛

  – Maj 😀

 • A + K = ♥

  Det kan også være vammelt, men et stykke eller to til en kop kaffe er himmelskt 😀 Og i bagværk er det endnu bedre.

  Æbleskiver har jeg kun fået hjemmelavet en gang som barn, så kender bedst dem fra frost. Og rødkål i varm form, bliver vist bare aldrig mig, det er lige sødt nok (:

  – Anne

 • A + K = ♥

  Det er også vores klare favorit.
  Sild skulle jeg også lige lære at spise, men efter jeg fik smag for det, er det blevet en af mine yndlings spiser på det kolde bord 😀

  – Anne

 • Tine Lildballe

  Nooooo! Alt på jeres NOT liste (pånær eiskonfekt – der giver jeg her ret!) er højt på min HOT liste. Jeg ELSKER ELSKER ELSKER risengrød (vi spiser det hele året), rødkål, æbleskiver, karrysalat, nisseøl, medister (som jeg spiste så sent som i aften) osv Men der er nogen af tingene, som jeg absolut ville give jer ret i, hvis jeg ikke lavede det selv. Rødkål, æbleskiver, småkager og klejner skal være hjemmelavet, før at jeg vil spise det! Til gengæld holder jeg mig langt væk fra juleskum, for det er da godt nok (i mine øjne) noget syntestisk og altforsødt stads! 🙂

 • A + K = ♥

  Haha, det er vist godt at der er noget for en hver smag – er sikker på at langt de fleste “not-ting” smager langt bedre hjemmelavet, men tror stadig ikke det lige bliver storfavoritter i vores bog 😀

  – Anne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *