Anne,  Mad,  opskrift,  yum

Banan/valnødde-drøm.

Igår bagte vores mor en af vores absolutte favoritkager – nemlig banan/valnødde-kage! 
Skøn, sød, blød og svampet. Hele huset dufter fuldstændig fantastisk, når den står til afkøling – og det er meget svært ikke at begynde på den, før den har nogenlunde stuetemperatur.
Vi var så heldige, at få et stykke med hjem til kaffen, og den er absolut ikke dårligere idag.
Skal du også prøve et stykke, kommer opskriften her:


4,5 dl. mel (2/3 hvedemel, 1/3 rugmel). 
1 tsk. natron/bagepulver. 
1 tsk. vaniljesukker. 
1 dl. sukker/brun farin. 

0,75 dl smagsneutral olie. 
2,5 dl surmælksprodukt, fx. yoghurt naturel. 
100 gram valnødder. 
2 overmodne bananer – most. 
Evt. 100 gram mørk chokolade, hvis man er til den slags.


Vådt og tørt blandes i to individuelle skåle, og vendes dernæst forsigtigt sammen. Et fad/springform smøres og drysses med rasp, hvorefter dejen hældes i. Kagen bages i varmluftovn på 180 grader i omtrent 20 min. Tjek evt. løbende med en strikkepind – hænger der dej ved, skal den have mere.
Serveres gerne med græsk yoghurt eller lignende efter afkøling.
Velbekomme

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *