Anne,  Mad,  opskrift,  yum

Blomkålssuppe med dild, krebsehaler og smørristede croutoner.I sidste uge, inviterede jeg som bekendt Kit forbi til en skålfuld suppe. Jeg synes ikke at suppe er årstidsbestemt, selvom det emmer lidt af vintervejr og tykke sokker – jeg spiser det hvertfald gladeligt året rundt. Denne gang faldt valget på en nem blomkålssuppe, med dild toppet med krebsehaler, smørristede rugbrødscroutoner.

Du skal bruge:

1 blomkålshovede. 
2 løg. 
1 æble. 
2 dl fløde. 
1-2 spsk eddike/balsamico.
1 spsk citronsaft.
Mormorsalt (Kryddersalt, som fåes i Tiger – ellers kan almindelig salt også bruges)
Dild
Et godt kværn peber.

2-3 stykker rugbrød
Smør

Svits hakkede løg, til de er bløde. Fjern blade og stok fra blomkålshovedet, befri æblet for kernehus, og skær det alt sammen i grove stykker. Tilføj dem, citronsaft, eddike og vand til det akkurat dækker . 
Kog til grønsagerne er møre, giv det en tur med stavblenderen, jævn dernæst med fløde og smag til med generøse mængder dild, salt og peber – suppen er meget mild, så det kan trække en del på krydderikontoen.
Mens suppen koger ristes rugbrødstern i afbrunnet smør på en pande, ved middelvarme, til de er sprøde.
Serveres her med krebsehaler i lage, men almindelige rejer, kylling eller fisk ville også gøre sig godt!
Velbekomme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *