Anne,  Mad,  opskrift,  yum

Blomkålssuppe med dild, krebsehaler og smørristede croutoner.



I sidste uge, inviterede jeg som bekendt Kit forbi til en skålfuld suppe. Jeg synes ikke at suppe er årstidsbestemt, selvom det emmer lidt af vintervejr og tykke sokker – jeg spiser det hvertfald gladeligt året rundt. Denne gang faldt valget på en nem blomkålssuppe, med dild toppet med krebsehaler, smørristede rugbrødscroutoner.

Du skal bruge:

1 blomkålshovede. 
2 løg. 
1 æble. 
2 dl fløde. 
1-2 spsk eddike/balsamico.
1 spsk citronsaft.
Mormorsalt (Kryddersalt, som fåes i Tiger – ellers kan almindelig salt også bruges)
Dild
Et godt kværn peber.

2-3 stykker rugbrød
Smør

Svits hakkede løg, til de er bløde. Fjern blade og stok fra blomkålshovedet, befri æblet for kernehus, og skær det alt sammen i grove stykker. Tilføj dem, citronsaft, eddike og vand til det akkurat dækker . 
Kog til grønsagerne er møre, giv det en tur med stavblenderen, jævn dernæst med fløde og smag til med generøse mængder dild, salt og peber – suppen er meget mild, så det kan trække en del på krydderikontoen.
Mens suppen koger ristes rugbrødstern i afbrunnet smør på en pande, ved middelvarme, til de er sprøde.
Serveres her med krebsehaler i lage, men almindelige rejer, kylling eller fisk ville også gøre sig godt!
Velbekomme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *