Anne,  gaver,  Mad,  snygge,  yum

Værtgave af den hjemmelavede slags.Da vi i weekenden, var inviteret på Advents Julemiddag hos de gamle, besluttede jeg mig for at tage en lille værts-gave med. 

Jeg skulle alligevel aflevere det sylteglas, som mor havde foræret mig æblegrød i for nylig – så det var oplagt at lave noget lækkert til dem, og putte deri.
Og så er jo lige til, at gå til, med en gang agurkesalat.
En gang sukker/eddike-lage, salt, sorte peberkorn og en røvfuld agurkeskiver, så vi kørende. Det er både nemt, og så meget bedre end dem man kan købe i supermarkedet. I vores familie er syltesager er nemlig altid et hit, især når der skal flæskesteg på bordet. 
Heldigvis, faldt disse også i god jord, så jeg har også tilbudt at medbringe en spandfuld d. 24.

Har I nogle gode, hjemmelavede værtsgave-ideer her i juletiden?

10 Comments

 • Tina Liel

  Lækkert!!! Perfekt gave. En god ide er også at lave en blanding til småkager med chocolate chips og det hele i et glas med fin sløjfe og opskrift! Så er jeg følger på Instagram 😉

 • Anita (Photomusen)

  Sikke en fin gave! Der er ikke noget som hjemmelavede værtindegaver.

  Jeg har før lavet kryddersalt, som der findes mange opskrifter af på nettet. Jeg har prøvet at lave hvidløgssalt og sesamsalt. For tiden kan man også lave saltmandler, som er supernemme at lave. Hvis det er et hjem med hun, kan man lave hjemmelavede pølsestykker.

 • Camilla

  Ej, hvor ser det godt ud! Jeg laver tit agurkesalat herhjemme, for det er altså ikke noget spanierne gør i – og det skal jo bruges til mange lækre sager! (Specielt hotdogs ;))
  Ellers har jeg tit lavet olie eller eddike som værtindegaver – altså noget lækker købt olie/eddike, og så med chili/citron/hindbær/krydderier/hvad-man-nu-synes, og så en fin gennemsigtig flaske 🙂 Jeg elsker selv at have det stående og bruger det i stor stil!

 • A + K = ♥

  Ja, det går da ikke, hvis de ikke er til at få fat i dernede – godt de kan laves selv 😀
  Sikke en fin idé med krydderolie, gav selv Kit en (købt) grillolie her fornylig, men jeg kunne jo sagtens have lavet den selv. Tak for tip.

  Anne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *