Anne,  bøger,  nørd,  smukt,  snygge

Når jeg bliver gammel.. så skal jeg sgu ha’ et drivhus.

Igår var jeg på søndagsbesøg hos vores søde, havetossede forældre. Egentlig havde jeg bare planlagt at stikke forbi til kaffetid, men da rygtet lød at de skulle på PlanteSkole, udnyttede jeg muligheden for at komme med. 
Jeg er nemlig lidt skabs-have/drivhus/kolonihave fan. Men end ikke en altankasse, rummer min ellers så skønne lejlighed. Så krydderurter og tomatplanter i vindueskarmen, er hvad jeg må tage til takke med for nu – til jeg bliver “rigtig voksen”, I ved. 

Men hold da helt sommerferie, hvor kan man hurtigt blive misundelig, når man står overfor et væld af velduftende citrusplanter, smukke blomster, urtehave-lækkerier og fine kirsebærtræer, på sådan en PlanteSkole. Og når man så kommer hjem, til mor’s smukke drivhusgemakker, bliver man yderligere misundelig. Især på hendes nye, flotte teaktræ’s hylder, som skal fyldes med fine krukker. 
Og værre blev det, da jeg satte mig med en kop kaffe, for at Claus Dalby’s drivhusbog igennem, som mindstebarnet og jeg forærede mor til jul. Det er helt vildt, så mange fine, spøjse, smukke og fede drivhuse og haver bogen gemmer på – ligefra minimale, hippiskur-agtige af slagsen, til overdådige orangeriger. 

Tsktsk. Pensionist/Wannabe-Bonderøven/TV2Fri-havemennesket kom godt nok op til overfladen. For det ér altså røvhyggeligt med havesnak – that’s right I said it. 
 Nå. Må sgu satse på, jeg engang får en have. Om en 10 års penge eller noget. Og indtil da, kan jeg jo heldigvis nyde de gamles lækre omgivelser.

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *