Kit

Opskrift

Nu hvor jeg alligevel sad under de hjemmehæklede tæpper, og nød et knap så velfortjent frikvarter fra mit genoptagede voksenliv, tænkte jeg, at jeg lige ville sende en opskrift. 
For noget tid siden pralede jeg med mit juleskum på instagram. Der blev spurgt på en opskrift, men jeg kom fuldstændig fra det igen, men nu kommer den altså her. 
Det er faktisk bare min sædvanlige skum, som i stedet for, at være lavet på sirup, er lavet kirsebærsauce og vendt i lidt ‘kanel-flormelis’. Men nu får i den alligevel. Kit

Du skal bruge:

1 dl kirsebærsauce

Evt. lidt ekstra sukker

10 blade husblas

Flormelis (evt. blandet op med et drys kanel)

Håndmixer


Fremgangsmåde:


Læg husblas i blød i koldt vand og tag et indfast fad frem. Fyld bunden af fadet op med flormelis. Si kirsebærsovs og kog (evt med lidt sukker). Tag saucen af bluset. Når saucen er stoppet med at koge, krammes husblasen fri for vand og tilsættes blad for blad. Når det hele er rørt ud, findes håndmixeren frem. Massen piskes til en kraftig skum (tager ca. 10-12 minutter). Efterfølge skal massen bredes ud i det ildfastefad – det skal gå rimelig hurtigt, for massen størkner ret hurtigt. Massen drysset med et lag flormelis. Når massen er størknet, skæres den ud i passende stykker, som vendes i flormelis (som evt. er rørt op med et drys kanel). 

14 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *