Anne,  antivoksen,  dagens humør,  fortællinger,  snaksnak,  snygge

Første skoledag anno 1996.


Så er det idag, at rigtig mange børn, i det ganske land, har første skoledag. Og det bringer minder frem.

For mig, var det 1996, og jeg stod i min ny-syede kjole, med Jeva-skoletasken (ikke Jenka *host*) og var ved at dø af spænding. Jeg glææædede mig helt usigeligt til at starte i skole, som jeg husker det. Jeg havde set langt efter Kit fra børnehave-hegnet, der adskilte mig fra skolegården, og længtes efter, at blev min tur til at prøve de store gynger.
Og til at få lov at lære at læse! Eller, det kunne jeg faktisk allerede, men til at få lov at læse mere. Og lærer det der engelsk, som BackstreetBoys-drengene sang på. Og få lov at slå mig løs på Billedkunst-lageret, ikke mindst. 
 Matematik var ikke lige sagen, og motorik/boldt-spasseren her blev heller aldrig stor fan af idræt. Men heldigvis er skolen jo meget mere, end lektie-læsning Og karakterbladet med 13 i dansk, og 7-tallet i matematik, er jo ikke hvad, jeg tænker tilbage på.

Vi gik nemlig på en lille friskole, som gav plads til kreativitet og individualitet – og det er jeg taknemmelig for. 
En skole, hvor hver dag startede med morgensang for hele skolens 168 medlemmer i aulaen, der var årlig koloni-tur, juletræs-fældning i den baglæggende skov, sjove emne-uger, arbejds-dage med forældrene, fællesarrangementer og hele tre udenlands-ture. 
Og selvom, det var en lille smule sekt-agtigt, på alle-kender-alle-i-byen måde, klassen vrimlede med hestepiger og lærene var liiige hippi-pædagogiske nok tiltider, vil jeg bestemt ikke have gået noget andet sted.

Håber at alle jer, hvis barn træder ind i klasseværelset for første gang i dag, får en skøn tid!

20 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *