fjoller,  juleri,  snaksnak

4. advent – et julet repost

Så er det den sidste søndag før jul. Jeg har fundet endnu et indlæg frem fra gemmerne. Vores hot/not-liste til julebordet. Vi har nemlig nogle ret specifikke ideer om, hvad vi kunne tænke os at indtage i denne juletid.
Indlægget er oprindeligt fra år 2012, og vi er ikke blevet klogere siden. 


Mig og Kit kom sådan til at snakke om, at julens mad halvt om halvt består af sindssygt fråderen niceness og herre klammo nastyness (jaja, “man må ikke sige ad til mad”, vi ved det godt, men hvis nu man sætter alt på spidsen, så er det altså sandt). 
Så her kommer vores hot/not-liste over hvad der er skønt, som vi glæder os til at sætte tænderne i, og hvad vi frygter bliver serveret til årets julefrokoster:




Hot:


  • Risalamande! All time favorit, med store mandelstykker, vaniljekorn og kirsebærsovs. (Laktosefri nu tildags, tak)
  • Clementiner.
  • Sild – særligt mosters hjemme-marinerede med løg, gulerod og porre. 
  • Flæskesteg.
  • Sovs – og masser af det!
  • Mors håkonskager – den éneste småkage der duer. Og fars hjemmelavede pebernødder.
  • Marcipan.
  • Rødkåls-salat m. nødder og frugt.
  • Kolde frikadeller m. kartoffelsalat og grøn langkål.
  • Tarteletter.
  • Nødder, juleskum og bridgeblanding!


Not:


  • Norske klejner – smager af magarine med glasur-smag.
  • Æbleskiver – smager af magarine med “sukker og gele-syltetøj fra den blå spand”-smag.
  • Småkager i alle afskygninger – smager af magarine med vanilje/kanel/nellike-smag.
  • Medister.
  • Juleflæsk-slik og eiskonfekt 
  • Rødkål.
  • Risengrød (hvor er mandlerne om jeg må spørge?!)
  • Karry-salat.
  • Nisseøl (julebryg er til gengæld velkomment)


Hvad er jeres favoritter/minusser på julefrokostbordet?


 – K

6 Comments

  • Fru Kraun

    Alle jeres NOT er bare fordi de ikke er lavet som de skal, med smør 🙂 Eller min egen opskrift på “norske klejner” som alle elsker.

    Til gengæld rører jeg ikke Sushi og avokado…yuck!
    Som selvfølgelig ikke har noget med julemad at gøre 🙂

  • Maria Hoffbeck

    Glædelig 4.advent,

    jeg spiser mest noget uden for meget fedt og tilsætningsstoffer og gerne hvis det er økologisk og hjemmelavet.
    En god spegepølse, en god karrysild, god ost, laks, rejer, en god leverpostej med det hele til.
    Flæskesteg uden for meget fedt, and eller gås uden for meget fedt, hjemmelavet rødkål med god smag.
    Småkager og konfekt sparrer vi på, nødder og mandariner, figner og dadler er in;-)

    Nyd dagen på god dejlig og lidt fornuftig vis:-)

    Julehilsner fra Maria, nu med to blogs:-)

  • Anonym

    Haha, det er for sjovt! Alle tingene på “not” listen, er mine ynglings ting ved julen. Til gengæld spiser jeg stort set ikke noget fra “hot” listen ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *