A,  Griskhed,  opskrift

Blåbær-lime cheesecake, helt uden ovn

Idag har K og jeg været til den hyggeligste fødselsdag længe. Vores kære kusine fyldte år, og i den forbindelse havde vores Moster strikket desserten sammen. Vi er begge giga cheesecake-fans, så da hun hev denne frem, var vi intet mindre end lykkelige. Kagen er nem at fremstille, fortalte hun, for den skal hverken bages eller kræver husblas. Alt det kræver er en håndmixer, en varm pande og et par timers køl, og så er kagen klar til servering.
Kagen er både salt og sød ink. et frisk spark blåbæren og et syrligt modspil fra limen. Helt perfekt til en sort kop kaffe.

Opskriften går som følger:

Blåbær-lime cheesecake.


Bund

Cirka 5-6 Digestive-kiks
100 g mandler
100 g hasselnødder
100 g smør

Fyld
400 g Philadelphia
Ca. et halvt glas blåbærmarmelade
1 lime, saft og skal
Cirka 50 g sukker
2,5 dl piskefløde

  • Bund: Hak/blend nødder, knus kiks og vend herligheden på panden i smeltet smør, og pres massen i bunden af en stor springform med bagepapir.
  • Fyld: Mix alle (minus fløden) ingredienser i en skål til en jævn masse og vend den dernæst nænsomt den stivtpiskede fløde, hvorefter du fylder den på den afkølede bund.
  • Anretning: Efter et par timer på køl/evt. en time på frost serveres kagen, evt. pyntet med fx. blåbær, hakkede nødder eller chokoladespåner.

Velbekomme

5 Comments

Leave a Reply to A + K = ♥ Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *