A,  anbefaling,  opskrift,  Uncategorized,  yumyum

Citronfromage opskrift.

26828079_10155945110694898_53019765_o

Igår havde vores søde far fødselsdag, og den slags kræver citronfromage. I den anledning havde vores mor kreeret den mest fjerlette og lækre version, som var lige som sådan en skal være: Fuldfed, syrlig og skøn. Den skaber lidt opvask, bevares, men er ellers pærelet – det der med at husblas er svært, er altså en gammel løgn (siger os tre fra fødselsdagen, der har lavet det flere gange på årsbasis og altså aldrig fået problemer med det).

Opskriften var fra Alt for Damerne (“Oldemors citronfromage”), men der er tilsat lidt ekstra syre i denne version, for det er vi nemlig fan af – men det kan du jo regulere på, hvis du vil. Men spring endelig ud i det, det er simpelthen så ligetil, og den smager himmelsk.

Opskriften får I her, til fem fromagesultne mand:

Citronfromage

5 blade husblas

4 pasteuriserede æggeblommer

100 g sukker

1½ dl citronsaft af 2-3 citroner + finrevet skal fra minimum 2 styk.

3 pasteuriserede æggehvider

3 dl piskefløde (vi vælger den laktosefri af åbenlyse årsager, men det står frit for)

Fremgangsmåde:

Husblassen lægges i blød i rigelig koldt vand. Pisk dernæst en æggesnaps af halvdelen af din citronsaft, æggeblommer, sukker.

Brug den resterende del af citronsaften, til at opvarme enten i vandbad eller microovn, og smelt den hårdopvredet husblas deri. Når husblassen er opløst, tilsættes et par skefulde af en stuevarme æggesnaps i husblas-massen, og tilsættes relativt hurtigt derefter, i den resterende del af æggesnapsen, under piskning.

Når denne er jævn, lad da massen stå.

Pisk så i en anden skål en let flødeskum.

Slutteligt pisker du så i en ren skål (med helt rent piskeris) dine æggehvider stive. Vend dernæst forsigtigt (men gerne lidt hurtigt, med fast hånd) hviderne i æggesnapsen. Tilsidst vendes den lette flødeskum, og blandes jævnt, uden at klappe for meget luft ud af fromagen.

Sættes dernæst på køl i minimum 2 timer i portions-glas eller anretningsskål, og pyntes evt. med flødeskum før servering.

Velbekomme

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *