A,  fråd,  lækkerier,  opskrift

Påske-fromage med jordbærlåg.

Søde Birgitte spurgte i mit dagbogindlæg fra søndag, om jeg kunne lokkes til at fremvise den citron/jordbær-fromage, der var under opsejling.

Det vil jeg naturligvis rigtig gerne, så både billede og opskrift får I her.

Den er supernem at gå til, til at lave dagen før, og tager max 30 minutter i forberedelsestid.

Citron-fromage med jordbærlåg

8-10 personer.

Fromage:

0,75 ml fløde.

5 bægere æggehvide

3 øko citroner, saft og skal

7,5 blade husblas

1 vaniljestang/vaniljesukker

1 knivspids salt

Sødning efter valg og smag (sukker, honing, farin, stevia mv.)

Topping:

0,5 glas ribsgele

250 gram jordbær

Frysetørrede hindbær (kan udelades)

 

Lun jordbærsauce, til servering, kan udelades:

400 gram frostne/friske bær

Sødning efter valg og smag

 

Fremgangsmåde:

Læg husblassen i blød i koldt vand.

Riv citronskal og pres saft derfra og put disse i en gryde, med korn fra vaniljestang. Tilsæt og tilsmag med sødt og en smule salt, under omrøring (hav i mente at blandingen den skal være temmelig sød. Når citronskallen sætter sig og den fede fløde spiller, skal det kunne smages).

Pisk dernæst fløden let og æggehviderne stive i hver sin (store) skål.

Tilsæt dertil husblassen i den lune citronblanding og opløs denne. Når den er let afkølet, tilsættes det fløden og vendes med let hånd i et rask tempo, til det er ensartet.

Dertil vendes de stiftpiskede hvider med så få mulige ture med dejskraberen og når massen er ensartet sættes den på køl.

***

3 timer efter forberedes toppingen, som er temmelig ligetil.

Ribsgelen smeltes i en gryde og afkøles, og hældes over den kolde fromage, og sættes på køl. Er du liiige lovlig hurtig, laver gelen et mønster, som i min, så ønsker du en hel glat flade, så væbn dig med tålmodighed.

Når denne er stivnet, pyntes kagen med friske, skyllede jordbær efter eget mønster. Dertil kommer skålen igen på køl eller serveres straks.

Jeg vælger desuden at servere den med en lun jordbærsauce, akkurat som man servere kirsebærsauce til risalamande. Dette er en smagssag, men jeg synes det er et fantastisk lækkert og friskt touch.

Jeg lavede min af en pose frostne jordbær, som fik et kort opkog med en gang puddersukker, og blev pureret med stavblender.

Denne kan også sagtens laves dagen før og så lunes og hældes på kande, inden servering.

5 Comments

Leave a Reply to Nikki Lund Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *