A,  forkælet,  gaver

Et Popcorn Eventyr

I der følger med på instagram, har måske allerede set denne skønhed – men jeg er altså ikke helt færdig med at prale.

Selve blusen kan jeg ikke tage æren for, kun en del af designet, for selve udførslen har vores dygtige mor stået for. Hun er fast leverandør i familien af lækre tæpper, smørbløde håndklæder og rå designer-grydelapper med læderlukning, og jeg er i troen, at hun kan skabe, hvad hun vil.

Projektet startede med at jeg i tidernes morgen plagede om, om hun ikke ville strikke mig den meget populære popcornsweater (originalen) og da hun efter et par års jævnligt pres, meddelte hun at hun havde fået lyst til at lave tøj igen, og jeg greb chancen. Men som med Fanden og en lillefinger, fik jeg tusinde ideer, da jeg først fik nøglen til geniet.

Jeg ville gerne have 80’er pop inkorporeret og spurgte om man måske kunne lave en bred rib i bunden? Og på ærmerne?! Med guldglimmer, måske?

Hun mente det lige skulle tjekkes ud, og vi googlede garnfarver og snakkede undertoner. Jeg sprang fra rosa til mosgrøn til mint farvet. Alt lød pludselig flot, og inden besøget endte var vi stadig ikke nået frem til noget endeligt bud på garnfarve.

Herefter gik min mor på jagt i sin lokale biks og glimmer garn var der at få. Pludselig en formiddag, nogle dage efter, sendte hun smser fra garnbutikken i Aalborg, og jeg var ikke sen til at hoppe i bad og på cyklen. 21 minutter efter endt opkald stod jeg der, og måtte konstatere, hun havde fundet de bedste nuancer til glimmeret. Selvom jeg havde fået frit slag, endte jeg med at vælge det, hun havde lagt frem til min ankomst.

Men hende, der lavede meget af sit eget tøj netop i dette årti, tog så teten. For skulle vi lave den 80’er, så måttte der absolut også flagermus-ærmer på, indtil ribkanten ramte. Og rib i halsen! Dertil kom pufdelen, som jeg var meget hooked på. Der besluttede hun derfor, at lave midterdelen i opskriften på en XL, korte den hurtigt af og så påbegynde den tætsiddende rib – så ville den lave den bløde gigantiske puf på mig, der normalt bruger 36-38 i t-shirts, og er 173 cm høj.

Det lød alt sammen prægtigt, men kunne det lykkes, måtte tiden vise. Alt hun målte var mine underarme, så hun vidste hvormeget rib der skulle være der – alt andet blev på kyndigt øjemål.

Og det måtte det sige at være. Den passede simpelthen på sigtekornet, da ieg overtog den i onsdags. Og jeg er så glad for den.

Den er let som en fjer og varm som Sahara – og smuk, fremfor alt! Virkelig smuk.

Jeg er en heldig lopppe.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *