Mad,  opskrift,  yumyum

Aubergine med gedeost & figner

Vi har fået en sød forspørgsel på, at dele lidt opskrifter på den mad vi render og spiser. Vi er nogle kæmpe madører begge to, men til gengæld er vi en smule dovne, når det kommer til at stå i køkkenet. Så de fleste af vores favorit retter er rimelig simple.

Her kommer der en ‘opskrift’, som på noget som vi elsker at spise, når det er efterår og de friske figner kommer i butikkerne.  Vi bruger dem som tilbehør, som tapas eller bare som snacks til rødvin.

IMG_3944.JPG

Aubergine med gedeost & figner

Du skal bruge:

1 aubergine
1 rulle gedeost
3 friske figner
Salt
Granatæble sirup
Frisk kværnet peber

Auberginen skylles og skæres i skiver. Derefter duppes skiverne tørre med køkkenrulle og drysses med salt. Læg skiverne på en bagplade med bagepapir. Figner og gedeost skæres også i skiver. Derefter pyntes aubergineskiverne med en skive figne og en skive ost.
Det hele bages i ovnen på lav varme til auberginen er mør og osten smeltet inden og sprød uden på.
De færdigbagte auberginebider får et dryp granatæblesirup og et generøst skud friskkværnet peber.

Verdens nemmeste tapasret er nu klar til servering.

2 Comments

  • Camilla Kirstine

    Jamen hold nu op, det må jeg sige! Der handles sørme på læser-forespørgslerne ! FEDT! Hvor er jeg ! 😀 Og nu endda med et snack-projekt i ærmet til weekenden ! TAK!

Leave a Reply to Ida Westphall Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *