A,  fråd,  PURE NICENESS,  skemad

Gammeldags æblekage i nye klæder.

img_2530img_2527

Æblesæsonen er for alvor skudt i gang og i den anledning, bød min mor og far på ovenstående dessert i søndags. I haven og i området omkring vores barndomshjem, bugner der nemlig af lækre æbler ved denne tid, og kan du fat i flere sorter, til denne opskrift, kan jeg kun anbefale det. Indholdet i glassene består af en hjemmelavet æblekage, med lidt moderationer – nemlig en “voksen version”, med syrlig cremefraiche og kandiseret mandel-rasp, fremfor flødeskum og de søde makroner. Helt fantastisk godt var det, og jeg bad derfor om fremgangsmåden, for at dele den med jer – den er så ligetil, at det er lige til at græde over.

Æblekage ala Mor Helle:

6 personer.

Opskrift:

– En stor portion afkølet, hjemmelavet æblemos – alternativt købt æblegrød.

– 50 gram rasp.

– 25 gram smør.

– 50 gram groft hakkede mandler.

– 50 gram sukker – rørsukker gerne.

– et bæger cremefraiche på 500 ml (her laktosefri, 15%).

Fremgangsmåde:

Æblemos:

Laves af minmum 8 store, skrællede, groft skårne æbler, kogt ind med rigelig vaniljesukker, en smule vand og sukker efter smag. Skal ikke blendes, men koges mørt og vendes et par gange undervejs. Sættes derefter på køl i skoldet glas eller plastbox, afhængig af mængde.

Mandelrasp:

Smelt smør, til det bliver let gyldent. Vend derefter rasp og sukker og hakkede mandler sammen, og tørrist det, til at alt smøren er absorberet og raspen føles sprød og karameliseret. Lægges evt på køkkenrulle til afkøling og senere i lufttæt box.

Anretning:

Æblemos og rasp lægges i lag inden servering – enten i portionsglas eller ønsket skål, og toppes slutteligt med iskold cremefraiche og det sidste knas.

Velbekomme!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *