A,  ferie,  Feriedagbog,  K

Feriedagbog: London 1. dag

IMG_4191.jpg

Klokken er 11:00 og vi sidder i Aalborg lufthavn. Vi susede lige igennem security og ind til butikken, hvor de sælger kaffen. Det er vores ting. Vi er utilpasse ved alt, der har med lufthavnen at gøre, så vi møder tidligt op og forsøger at berolige vores nerver med masser af koffein.

IMG_4197

Nu er klokken noget ala 12:30 og vi er i luften. Panikken har allerede bredt sig – vi er og bliver ikke luftstærke. K leger en form for über-hysterisk interviewer og A fortæller lange historier fra de varme lande – begge dele i håbet om, at holde det værste ubehag for døren. Det er ikke en udpræget succes, men vi formår dog, at genere de andre passagere mindst muligt. Denne gang.

IMG_4348

Efter et par timers transport er klokken 15:00 og vi er i London. Vi har taget tog fra lufthavnen til Kings Cross, hvor vi håber på at skulle overnatte de næste tre nætter. London viser sig fra sin regnfulde side, men vi er så forelskede i stedet, at det ikke engang kan lave en rids i vores ferieforelskelse.

IMG_4681

Klokken er 15:30 og der er en smule vanskeligheder med såkaldte ‘værelse’, som vi skal overnatte på de næste dage. K taler i telefon med dem der har magten, mens A henter kaffe og holder humøret højt. Efter en lille halv time er der dog hul igennem, og det hele ser igen lyst ud.

IMG_4682

Klokken er 16:30 og vi er tjekket ind. Vores nye hjem er et meget smadret, charmerende og en smule utæt. Der er ingen wifi, men til gengæld kan vinduerne ikke lukke og vandet i begge haner er iskoldt. Vi ler om kap og bliver enige om, at det uden tvivl bliver en helt fantastisk ferie, for vi har hver vores seng, og næste stop på vores tur involverer rødvin.

IMG_4206

Vi stopper dog lige forbi et lille supermarked på vejen. Klokken er 17:15 og vi handler natmad. Vi er kronisk bange for, at blive sultne, så selvom vi har en reserversion til klokken 17:30 på en tapasrestaurant, må der handles. Det er muligvis bare en undskyldning for, at se et supermarked indefra. Vi er allerede gået forbi nogle stykker, og vi har været ved at dreje hovederne af led hver eneste gang.

IMG_4211

Klokken er 18:00 og der er kommet vin på bordet. Vi skåler velkommen og begynder for alvor at slappe af. Det har været en begivenhedsrig dag, og nu hvor vi har overlevet flyveturen, fået nøglen til vores nye hjem og en smule vin i blodet kan intet vippe os af pinden. Menuen vi får stukket i hånden forsøger dog. Alt ser lækkert ud, og vi aner ikke hvor vi skal starte eller slutte.

IMG_4683

Vi ender dog med at bestille eksakt det samme. Og det er alt alt for meget. Til gengæld er det ualmindelig lækkert. Belysningen er dog dæmpet, så det er umuligt at yde retfærdighed med vores ringe fotografi-skills. Vi får rødbedesalat med gedeost, rejer, indbagt ost, skotske æg og alt andet lækkert. Portionerne er gigantisk og stemning genial.

IMG_4232

Klokken er nu 21:20 og vi er på vej mod vores nye hjem. Vi er for mætte – af tapas, rødvin og indtryk – til at fortsætte dagen. Vi svinger dog lige en lille smut forbi endnu et supermarked, før vi når vores destination. Resten af aftenen bliver brugt på langs i hver vores seng. Vi sladrer et par timer, i mørket, før vi falder en dyb søvn til lyden af overboens fest, naboerne der ryger udenfor det åbne vindue og ambulancerne der kører i pendulfart udenfor vores hoveddør.

One Comment

  • Fruen i Midten

    Jamen, hvad er det for et sted, I skulle bo – var det airbnb i en fæl udgave? Og ja, der er altså bare et eller andet ved udenlandske supermarkeder. Glæder mig til at læse mere om jeres tur 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *