kage,  opskrift,  yumyum

Müslibarer med jul i – en opskrift

Jeg serverede disse müslibarer for vores forældre tidligere på ugen. De fleste i vores familie elsker den slags lækkerier – og alt der minder om jul, så denne kombi faldt i rigtig god jord.

Du skal bruge:

1 dåse kondenseret mælk

Havregryn

100 gram hasselnødder

150 gram mørk chokolade

Kokosmel

Kanel

Syltet appelsinskal

Solsikkekerner

Fremgangsmåde:

Hak hasselnødder så fine, som du kan lide det. Hæld en dåse kondenseret mælk i en skål og tilsæt nødderne. Derefter puttede jeg 2 spiseskefulde syltet appelsinskal og et generøst drys kanel i – det kan selvfølgelig undlades, hvis du ikke er til den slags. Så skal der blandet havregryn, kokos og solsikkefrø i. Du kan blande efter eget ønske – jeg tog 60 % havregryn, 30% kokos & 10% solsikkekerner. Massen skal være tæt, og en smule svær at røre rundt i.

Massen fyldes derefter i et ildfast fad, som er foret med bagepapir, og trykkes flad med en ske.

Ovnen stilles på 125 grader (jeg startede ud uden varmluft, men skiftede mening, da der var et kvarter igen) og massen bages i 1 time og 15 minutter. Ellers til massen er gylden og sprød.

Massen køles af i nogle minutter, og skæres derefter i bidder. Når de er helt kolde, dyppes de i smeltet chokolade og pyntes med syltet appelsinskal.

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *