Jeg serverede disse müslibarer for vores forældre tidligere på ugen. De fleste i vores familie elsker den slags lækkerier – og alt der minder om jul, så denne kombi faldt i rigtig god jord.
Du skal bruge:
1 dåse kondenseret mælk
Havregryn
100 gram hasselnødder
150 gram mørk chokolade
Kokosmel
Kanel
Syltet appelsinskal
Solsikkekerner
Fremgangsmåde:
Hak hasselnødder så fine, som du kan lide det. Hæld en dåse kondenseret mælk i en skål og tilsæt nødderne. Derefter puttede jeg 2 spiseskefulde syltet appelsinskal og et generøst drys kanel i – det kan selvfølgelig undlades, hvis du ikke er til den slags. Så skal der blandet havregryn, kokos og solsikkefrø i. Du kan blande efter eget ønske – jeg tog 60 % havregryn, 30% kokos & 10% solsikkekerner. Massen skal være tæt, og en smule svær at røre rundt i.
Massen fyldes derefter i et ildfast fad, som er foret med bagepapir, og trykkes flad med en ske.
Ovnen stilles på 125 grader (jeg startede ud uden varmluft, men skiftede mening, da der var et kvarter igen) og massen bages i 1 time og 15 minutter. Ellers til massen er gylden og sprød.
Massen køles af i nogle minutter, og skæres derefter i bidder. Når de er helt kolde, dyppes de i smeltet chokolade og pyntes med syltet appelsinskal.
5 Comments
Piskeriset
Jeg kan ikke finde bestil-en-portion-knappen – er det en fejl?
(hehehe ;-))
venterpaavin
Haha – den må vi lige få installeret en af dagene (;
Pingback:
Marina
Hold da op som de ser lækre ud! Jeg får voldsomt lyst til at smage….
Venterpaavin
Taak. De faldt heldigvis i god jord?