A,  dovenskab,  fråd,  kage,  opskrift

3 slags p-tærter – en grundopskrift.

 

Hvem elsker ikke p-tærter? Eller rocky roads, hvis vi nu skal være internationale.

Kombien af søde, bløde skumfiduser, knasende salte peanuts og en tynd skal chokolade, er ganske enkelt uimodståelig.

“Opskriften” er så simpel, at det gør helt ondt, og var i denne omgang en anledning til at få ryddet ud i slikskabet. En halvvejs udryddet pose skumfiduser (jorbær og vanilje), en åbnet pose peanuts og en plade chokolade lå og sendte blikke, og så er der ikke langt fra tanke til handling. For det er alt hvad du skal bruge, til den egentlig p-tærte.

Undervejs gik jeg dog i skabene og det affødte følgende tre versioner, hvorfra den sidste blev en pludselig indskydelse, pga; restechokolade:

Kokos (grundopskrift + kokosdrys)

Lakrids (grundopskrift + lakridspulver drys – har du lakridsskum, er det endnu bedre)

Tørret frugt – ‘den voksne’, uden skum (grundopskrift + kandiseret appelsinskal og rosiner, samt frysetørret hindbærdrys)

Men altså – ellers smager den “simple” altså også helt fantastisk, helt uden alt det andet.

 

 

Grundopskrift – p-tærter, til alle fjorten styk:

 

 

Ingredienser:

30 gram skumfiduser (brug gerne flere, jeg var jo på “restebud”).

150-200 gram peanuts eller lignende (jeg fandt også lidt hasselnødder fx).

100 gram god chokolade.

 

Fremgangsmåde:

Skum klippes i små bidder og peanuts hakkes groft. I mens smeltes chokolade i vandbad. Bagepapir lægges på fad/skærebræt.

Når chokoladen er flydende vendes blandingen i, og placeres i ønskede størrelse på bagepapir og pyntes. (Bemærk at opskriften er på ca mål, og du derfor skal være sikker på, chokoladen dækker dine øvrige ingredienser – så tilsæt det lidt efter lidt, og bedøm under omrøring, hvor meget fyld, de kan trække).

De små p-tærter sættes derefter på køl i minimum 15 minutter.

 

Holder sig i ca. 5 dage i tæt beholder – hvis du da ikke er en slikmund.

 

Velbekomme!

8 Comments

Leave a Reply to venterpaavin Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *