Jubiii,  samlerpsykopat,  snaksnak,  Sneakers

Endnu et par til samlingen

Jeg har vovet mig ud i noget nyt. Filasko. Sådan et par tror jeg endnu ikke, jeg har ejet. Ikke gang, da de var på mode sidste gang. For det husker jeg det som om de var? Jeg har nok været omkring 14-16 år, og dem som var noget ved musikken gik i Filasko. Altså ikke, at der var nogen, som rent faktisk var noget ved musikken, hvor vi boede. En lille miniby cirka 10 kilometer syd for Aalborg. Vi gik på friskole – et sted, hvor de seje var dem, som turde skrive ‘pik’ med tavlekridt eller ringe med den store klokken i aulaen. Det var nemlig ganske forbudt – både det ene og det andet. Nok særligt det med klokken – den skulle bruges til at kalde til morgensang og intet andet. Ringede nogen uautoriseret med den, måtte de feje hele skolen. Se, det var en straf der var til at forstå.

Nå, men det var jo egentlig ikke vores folkeskole, som jeg ville fortælle om, men mine nye smukke sko. Jeg har kun haft 2 par hvide sko indtil nu, og jeg kan afsløre, at det med den hvide farve ikke holdt specielt længe. Det kan irritere mig noget så frygteligt. Særligt fordi, jeg ikke synes at jeg gør noget særlig ved mine sko. Jeg går bare omkring, cykler osv. Jeg er ikke særlig aktiv, så jeg burde vel slide mindre på mine sko end de aktive folk gør?

.. der kommer du, måske, ind i billedet. Hvordan passer du dine sneakers? Holder de sig hvide og smukke for evigt eller er du bare bedre til at skifte dem ud end jeg er?
Jeg er nemlig helt ubegribelig elendig til den slags. For jeg knytter mig til dem. Jeg tænker på hvornår og hvorfor jeg fik dem, skatter dem højt og skal virkelig tage mig sammen for ikke, at navngive hvert eneste par. Hvilket gør turen til skraldespanden ekstra lang.

Hvad synes om disse? Jeg er helt solgt, men det er jeg næsten altid, når jeg spotter sneakers med blomster på. Disse er ‘broderede’ på, hvilket er endnu finere i mine øjne, men måske også mere skrøbeligt. De skal i hvertfald bo indenfor indtil det bliver solskin og forår.

Så nu vil jeg stille dem på hylden og glæde mig lidt ekstra til marts.

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *