kage,  opskrift,  yumyum

Fromagekage – en opskrift

2013-02-14 14.21.05.jpg

Denne opskrift fandt jeg i gemmerne fornylig. Jeg skal altså have testet den igen, når der lige dukker en anledning op. Kagen er let og lækker – og overraskende nem at lave.

Du skal bruge: 
3 dl fløde (evt laktosefri)
2 bægere æggehvider
Sukker/sød/whatever
Et par håndfulde bær, der skal være til cirka 1-1/2 dl saft – her brugte jeg en blanding mellem hindbær og kirsebær
5 blade husblas
1 færdig købt lagkagebund

 Put husblas i blød i koldt vand. Pisk hviderne stive og fløden let. Kog bærerne op i en gryde med en lille smule vand. Si derefter massen, og put saften tilbage i gryden. Smelt husblassen deri – smag til med sukker, flydende sød eller hvad du er til. Når den er lettere afkølet vendes bærsaften, med husblas, i fløden. Når massen er ensartet vendes æggehviderne i.Lagkagebunden lægges i bunden af en spring form, og fromagen hældes over og glattes ud.Efterfølgende sættes kagen på køl i et par timer til fromagen er fast.
Jeg gemte ‘bærmosen’, da jeg siede saften og brugte det til pynt. 

God fornøjelse!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *