åh nej,  brok,  dagens humør,  K

Husvild – den der om “håndværkertruslen”

Jeg sidder på biblioteket. I den fjerneste ende af rummet taler to mennesker sammen, men ellers kan jeg kun høre lyden af biler, som suser forbi udenfor. Jeg plejer ikke rigtig være oppe på denne tid af dagen. Eller jo, jeg plejer nok at vågne cirka nu her. Sådan er det desværre ikke i dag. I dag er jeg en af de der forkælede, men super introverte typer, som føler det hele går lidt i stå på grund af “håndværkertruslen”.

Jeg har egentlig fri i dag. Jeg skulle have sovet længe, ordne lidt husligt og måske endda farve lidt garn. Det var min plan, lige indtil der lå en seddel i postkassen. En seddel, som oplyste mig, at jeg skulle være i hjemme i dag mellem 08 og 16, for der ville komme håndværkere. På sedlen stod der venligt, men bestemt, at jeg absolut måtte være hjemme alle 8 timer. Dette fik mig naturligvis til, at tage benene på nakken. Jeg kan vitterlig ikke sidde hjemme i otte timer, mens håndværkere vælter ud og ind af min åbne hoveddør. Mit hjem er faktisk slet ikke gearet til den slags besøg. Overhovedet. Særligt, når jeg ikke ved hvilke rum de vil ind i, og hvad de vil lave derinde. Vidste jeg det kunne jeg trods alt forberede mig lidt eller rydde op på en hensigtsmæssig måde. Jeg ved bare, at sekundet jeg tænder bruseren/sætter mig på toilettet/går i gang med hvad som helst, vil det banke på og en folk af håndværkere vil insistere på straks at komme ind. Den der trussel vil hænge over mit hoved hele dagen, og det burde virkelig ikke være et problem. Jeg burde blive der hjemme, være voksen og tage det pænt.

I stedet sidder jeg her – i bibliotekets bagerste sofa – med øjnene fulde af grus, lydbog i ørerne og tasken fuld af snack, mens jeg venter på vores far, og håber at jeg ikke falder i søvn imens. Den her slags besværligheder giver jo anledning til endnu mere søvnmangel, men fik dog reddet mig 3,5 timers usammenhængende søvn. Tænk, at man kan være så fjollet og hysterisk, fordi ens hjem skal agere arbejdsplads for nogle håndværkere en enkelt dag.

Nu vil jeg gå en runde, og kigge lidt på bøger. Håber du får en mere rolig, og mindre husvild, dag end min.

8 Comments

 • Karin

  Pyha, jeg har det præcis som du. Og det hele vejen.
  Husker en episode med etablering af en bredbåndsforbindelse. Der var varslet et besøg mellem kl. 8 og 18, ringede for at få et mere præcis tidspunkt, det var ikke muligt, gik og ventede hele dagen, var ikke klar over hvad det skulle inde. Da kl. blev 18.00 og ingen havde været forbi, ringede jeg ind, heldigvis var det dengang hvor vi kunne ringe frem til kl. 20,00. Svaret var, jamen det var boksen ude ved vejen de skulle til, og det havde de ordret allerede kl. 8.05. Om jeg blev lidt negativ, jeg brugte jo en afspadseringsdag, havde helt ondt af den der svarede mit opkald. Skulle bare afreagere.

 • Skalotteløg

  Har det på fuldstændig samme måde. Jeg plejer også at flygte! Selvom jeg ville gå mest i vejen, så plejer jeg nemlig at føle, at jeg jo burde hjælpe på en eller anden måde. Man har jo fri, men jeg føler mig altid mega do en, når jeg bare sidder og feder den, mens andre arbejder ?

  • venterpaavin

   Jeg føler mig også helt i vejen. Og som om, at jeg er en kæmpe forstyrrelse. Nu glæder jeg mig bare til, at vende hjem til et fixet hjem uden håndværkere. Helt indtil på mandag, hvor de dukker op igen? .. må øve mig i det der med taknemlighed?

   – K

 • Pia

  Det er det tarveligste! Gad egentlig vide, om det kun er os introverte, der finder det gyseligt med en trussel om at blive invaderet? Er der mon nogen, som bare roligt nusser rundt derhjemme, og afslappet åbner for hvem som helst?

 • Tine

  Jeg har det på præcis samme måde, og ville gøre nøjagtigt som dig. Vi havde vandskade i weekenden, og jeg kunne slet ikke overskue, at der akut skulle en håndværker ind i vores lejlighed. Nu skal toilettet skiftes engang snart (vi skyller ud med en spand lige nu), og det kan jeg heller ikke overskue. Den må min kæreste tage, det er han meget bedre til.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *