A,  dovenskab,  inspiration,  opskrift

Citron-chiagrød med mango og knas.

Det er ikke ofte, bloggen byder på opskrift-indlæg, selvom I har været søde til at efterlyse, at I gerne ser lidt flere. Så nu er det efterhånden længe siden sidst, tænkte jeg at I kunne få den sidste tøm-køleskabet-dessert, der ramte eftermiddagskaffen herhjemme. Opskriften blev nemlig efterspurgt på instagram, og i al’ beskedenhed hentede den også ros hjem, fra gæsterne. Dommen blev, at den mindede om en let, sommerlig citronfromage, og det må siges at være positive gloser, fra den fromageelskende flok.

Den er lige dele syrlig, sød og knasende, og egner sig i mine øjne perfekt til mellemmåltid, eller som et sødt touch til kaffen eller brunchbordet. Og så tager den ikke mange minutter at fremstille og kan forberedes op til 24 timer før, hvilket jeg er svært stor fan af.

Er du desuden ikke til mango, vil hindbær, jordbær (eller en skefuld æblegrød) også være lige i øjet at erstatte med i opskriften.

Du skal bruge:

Citron-chiagrød med mango og knas

4 personer.

2 bægere citronskyr fra Stay Strong – eller 1 liter almen vaniljeskyr (Stay Strong fåes i Meny, Brugsen, Føtex mv).

1 øko citron.

4 spiseskefulde chiafrø.

2 skefulde flydende honning, sukker, sød eller hvad du har (kan udelades).

1 stor teske vanijlesukker.

1 knivspids salt.

1,5 dl af din favorit musli, eller som her, 1,5 dl af diverse kerner, nødder og frø.

1 meget moden mango, skrællet.

Fremgangsmåde:

Hæld skyren i en skål, og tilsæt saft og revet skræl fra citronen, samt vaniljesukker, et my salt og chiafrø. Pisk det godt sammen med en gaffel, og smag til – måske lidt sødning er velkomment? Når den smager både syrligt og sødt, så lad det stå overdækket på køl i minimum 1,5 time – og gerne til dagen før.

Rist dernæst en god sjat frø/kerner/hakkede nødder/kokos på en varm pande, sammen med en skefuld honning – eller brug din favorit müsli (giv den evt. en tur på panden i lidt olie, hvis den er uristet). Lad det dernæst afkøle på en tallerken og put det i lufttæt beholder, til servering.

Slutteligt skrælles og udskæres din mango og gives et kort opkog i letsaltet vand, i ca. 10 minutter.

Dræn derefter vandet fra, og hæld frugtstykkerne i en skål. Her (stav)blendes din mango; evt med en sjat juice, vand eller en rest citronsaft. Husk igen: Smag til! Er den ikke så moden, så kan du give den lidt sødt at arbejde med. Frugtpureen nedkøles derefter, eller bruges lun, hvis du er til det.

Ved servering anrettes chiagrøden i små morgenmadsskåle, swirles med mangopure og drysses med müsli-knas (og toppes evt. en teskefuld akaciehonning).

Velbekomme!

Mere sulten? Tjek efter vores Opskrift-kartotek – vi byder både på laktosefri is, p-tærter, müslibarer, suppe, fromager, gryderetter og diverse kager.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *