A,  dagens humør,  der er altid noget at fejre,  jeg elsker det,  jeg glæder mig,  Uncategorized

Afbræk

Idag går (kæreste)turen til Århus, og nøj, jeg glæder mig, til at vifte med min nye ring, lege millionær på madfronten og få et hverdagsafbræk, af min yndlings slags.

I følgere, der har læst med længe ved, at 4-5 gange hvert år, lægger Skægaben og jeg vejen forbi Smilets by, for at tage på eventyr. Vi ser gerne Teater, spiser morgenmad på Faust, besøger ARoS, Moesgaard, Kvindemuseet o.l, drikker vin på Drudenfuss og besøger søde mennesker.

Men i 2020 blev det kun til 2 omgange – en i januar og en i sommers. Tilmed nappede jeg selv en skøn lille solo-togtur i september, for at besøge et par veninder. SÅ godt, jeg greb den mulighed, mens den var. Og nu er det jo pludselig længe siden.

Således har vi altså fået abstinenser nu her – især fordi vores årlige juletur dertil, selvsagt ikke blev til noget, og Århus-vennerne ikke kom hjem til Aalborg heller – hverken Skægabens eller mine.

Heldigvis er vi er ikke sarte, og man jo ta’ hvad man kan få. Og det gør vi sgu nu, hvor solen er her.

For i takt med plusgraderne, er der pludselig lækre og hyggelig ting, at give sig til, som emmer af Århus-sviptur, som vi kender den.
Gåturer i Marselisborg dyrepark, i Den Gamle By og i gågaderne med to-go kaffe slår aldrig fejl, og senere er der lækker treretterers takeaway fra storroste Unico, at nyde på hotellet – ikke dumt, vel?

Slutteligt snupper vi et lille besøg hos en særligt savnet veninde, hvis datter nu er rundet seks måneder, og som jeg, grundet corona, kun har set en enkelt gang, der i efteråret, hvor hun var nyankommet til verden og helt og aldeles bedårende.

Moren har så heldigvis jeg haft glæden af tre gange i år, da familien brugte en sommer uge i det Nordjyske hvor Skægaben og jeg blev inviteret til en hyggelig aften i sommerhus, som kom i puljen udover vores brunchbesøg i januar, og min tøsetur. Men det er sørme heller ikke meget på et år, jeg har brugt med hende.

Så nu har vi besluttet at mødes – bare lige et par timer, og med forholdsreglerne på plads.
Så vi er alle bevæbnede med sprit, samt nytestede fra idag, og kun tallene er lave, vover vi os derfor uden for fem-mands-boblen for en kort stund, når den lille, barselsfamilie invitere os på morgenmad i morgen, inden vi vender snuden mod Nordjylland.


Så nu er der pakket lidt tøj, salt og peber til hotelkøkkenets gourmetmiddag, og en lille “halv års”-fødselsdagsgave til den søde baryler, der rundede det skarpe hjørne i forrige uge.

Det bliver simpelthen så dejligt, at se dem, og resten af Jyllands skønne ‘hovedstad’.

God weekend til Jer!

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *