A,  åh nej,  antivoksen,  dagens humør,  gaver,  Piv,  snaksnak

Lægehad, lyssværd, operationsbord, samt noget om mænd og gaver.

Godmorgen og glædelig mandag – en lidt spændende en for mit vedkommende, lige lovlig rigeligt næsten.

Jeg skal nemlig et smut forbi Memira, og have laser’et mine øjne, i håbet om at komme brillefri fra fornøjelsen, hverfald indtil jeg om en 15 års tid måske skal supplere op med et par læsebriller. Synes stadig det lyder fuldstændig urealistisk, at det er en mulighed, og jeg tror også at jeg skal se det ske, før jeg tror på det.

Men velvidne om at jeg altid ser glasset halvtomt, når jeg er nervøs, tager jeg derind ved godt mod.

Jeg er jo den super selvcentrerede og teatralske type, der tænker jeg præcis er den ene 0,0001 procent, for hvem operationen kan afføde lidt skygger og dårligt nattesyn. Dette til trods for, jeg blev forsikret om at jeg har de mest gennemsnitlige hornhinder længe set og perfekt kandidat med et stagneret syn, de seneste to år. Jeg bilder mig også ind hundrede gange, at lægen eller jeg, kan nå at udvikle coronasyntomer inden klokken 10. Eller brække et ben. Eller få pest.

Har også kun sagt det til mine forældre + søstre kort her forinden på en sms, og min chaffør aka. Skægaben (og førstnævnte kun fordi, man jf. mit moralkodeks ikke må lade sig operere, uden at fortælle sin mor og far om det, hvis man stadig har dem – og vice versa).

Min øjenkirug var hvertfald vældig sød (lignede lidt den lyshårede hundehvalp-type fra et boyband anno 1997) og virkede både sød, dygtig og omsorgsfuld, under tjekket – jeg lidt for kæk og halvnervøs. Hader bare alligevel allé læger, og er tilgengæld bange for cirka nul behandlinger (udover tandlægens altså).

Men mon ikke det går? Må bare lege at han er unge Anakin med et lyssværd.

I får hvertfald “Ugen der gik” mens jeg gør mig klar til en kort tur på det spacy operationsbord, en uge uden mascara og en dag med let sløret syn efter klokken 11.

Dagene gik med at jeg:

.. var inviteret på skøn mad på Pingvin, af verdens bedste mand, aka Skægaben. Tænk, han blev min.
.. han fik også en valentinsgave – en lidt mere fjollet en af slagsen. En t-shirt med print af en T-rex på en væltepeter, heksehyl med chili og frø til forspiring.
.. været på venindekaffebesøg.
.. hvor fire timer strøg afsted og slikket var pænere end mit tøj.
.. drømt om forår fremfor slud.
.. fejret stedsvigerfar med en dejlig dag i Horsens. Manden der har alt fik en vinbog og karaffel, samt en enhjørning, som vi straks døbte Vibeke.
.. og der blev virkelig fråset i lækker fisketapas fra den lokale, hjemmebagt kagemand, småkager, boller og varm kakao.
.. og vi var vildt glade for at vi netop valgte den enhjørning, senere næste dag. Hun er åbenbart super trofast og helt med på at se fodbold. Lige et kæledyr for ham!
.. inviteret søde K til morgenmad og fået de fineste sommerstrømper til sneakers.
.. spist den perfekte romkugle på job. Lille, klistret og tung.
.. set AaB’s første kamp og været helt på røven over at vi vandt 2-0 over Midtjylland, der ligger på førstepladsen og har så mange penge, at de kunne bruge en del af dem til toiletpapir uden at opdage det. Tilmed var det på udebane, vi har ingen reel cheftræner men “kun” vores unge (dygtige) assistent, som har taget over, skader på store profiler og det var et herrens vejr. Fantastisk kamp.
.. været på date med Lillesøster E, Svoger T og Skægaben på Cafe Lindholm. De forstår virkelig at lave smørrebrød! Her fik vi hygget og foræret T sin fødselsdagsgave (en japansk gin og en hjemmeølsmagning med Skægaben), det heldigvis faldt i god jord.
.. brugt en hyggelig og utrolig lækker aften på restaurant da den “rigtige” svigerfar fyldte år, i samme uge som stedsvigerfar. Denne gang var vi på Struktur og det er ikke sidste gang det skal prøves. Her blev der også givet en gave der faldt i god jord, til en mand der har alt – en Jubilæumsmønt til hans samling.

Må jeg høre dig: Synes du det er svært at give mænd gaver? Jeg hører det tit, men oplever det aldrig – i denne uge har jeg givet fire styk, og min far er nok den i verden, jeg kunne købe flest til, hvis jeg havde 5.000 og fem minutter.

10 Comments

 • Helle

  Hej
  Hvor sejt med laseroperation. Noget jeg selv har overvejet og derfor erfaret i min research, at det meget meget sjældent ender i et dårligt resultat. Selv er jeg både nær- og langsynet grundet alderen…. så jeg skal om nogle år have den store linseudskiftning… Gisp.

  Håber du bliver glad og klartseende 🙂

  /Helle

 • Marlene H

  Det er svært at give mænd gaver, når de er oppe i alderen,ikke har nogen interesser, ikke læser bøger, og ikke synes om gavekort til oplevelser. Ellers er det ikke svært.
  Jeg har en veninde der snart har fødselsdag, hun er værre end 10 gamle onkler, når der skal findes på gaver, så der skal jeg altid på gavejagt i god tid. Hun forstår dog ikke at hun er så svær at købe gaver til.

  Held og lykke med operationen 😊

  • venterpaavin

   Ja, sådan nogle mænd kender jeg nok bare ikke 😁 Måske min farfar der rundede 83, ikke havde mange ønsker, de sidste år, men synes eller sagtens man ku’ finde noget ok godt 💪🏻

   Og pyh, det lyder skørt – jeg håber på du kommer på noget godt. Man skulle tro hun blev glad for det meste, når hun selv mener, hun gør det 😂 Men du ved tydeligvis bedre, haha – og nogle mennesker ér jo sygt kræsne. Der er oplevelser altid mit trækplaster. For hvis man ikke værdsætter en tøsebrunch, en videomarathonaften, en tur på mueseum eller en biograftur, så er man formentlig heller ikke venner med mig😁

   Og jo tak😘 – held og lykke med gaveshoppingen.

   – A

 • Tine

  Hvor er det spændende med laseroperation! Jeg håber alt er gået som det skal, og at du bliver rigtig glad for det! Det er også noget jeg har overvejet mange gange, men jeg er ikke helt så modig som dig – mine øjne er jeg bare virkelig hysterisk omkring! Har -3.75 på begge øjne, så jeg kunne dog godt bruge det. 😀

  Min far er lidt svær at købe gave til, men senest har jeg slået et par gaver sammen og givet ham en tur til Rom – med mit selskab, selvfølgelig. Min mand er noget nemmere at finde gaver til; jeg synes hele tiden jeg falder over noget, jeg tror han ville blive glad for.

  • venterpaavin

   Det er tilsyneladende gået helt efter planen – der er gået knap 24 timer og har lige været til tjekop, som man skal dagen efter og det hele ser heldigvis fint ud, og jeg ser 80% perfekt allerede. Så jeg ville ku’ køre bil, hvis jeg havde sådan en, så selvom det stadig er lidt sløret tæt på (havde -3 og bygningsfejl) og omkring lyskegler og pærer, må jeg siges at være godt tilfreds allerede.

   Rom er så fed en gave – til de kræsne må oplevelser altså være det oplagte valg. Alle kan vel også lide tid med dem, de holder af 💓👏🏻. Skægaben er også næsten for nem, kunne købe tusinde ting😄

   – A

 • Piskeriset

  Pøjpøj med operationen! Jeg har selv overvejet det mange gange, men har ikke turdet 😀

  Jeg har som regel ikke problemer med at finde gaver til gemalen, selvom det da ind imellem ville være rart med en ønskeseddel. Min far er jeg heldigvis ikke på gavefod med, for han er til gengæld helt umulig at finde gaver til, fordi der virkelig sjældent er noget nyt, han har brug for 😀

  • venterpaavin

   Tak Piske. Her knap 24 timer efter, er jeg ved godt mod, og ser overraskende godt allerede, så jeg er på alle måder positivt overrasket. Føles som øjenbetændelse, så det er ikke så slemt, når man som mig ofte døjer med tørre øjne – det er ikke så langt fra i irritationsskala😄.

   Og hah, godt du øjensynligt kan klarer dig uden seddel så – Skægaben skriver en på side op og side ned, men jeg går i reglen uden om den, fordi intet af det passer til pakkekalenderen; udover tøj altså 😁. Smart måde at komme udenom de svære kandidater – det med ikke at være på gave – så slipper man for bøvlet😁.

   – A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *