A,  afslapning,  ferie,  Feriedagbog,  jeg drømmer om,  jeg elsker det,  PURE NICENESS

Feriedagbog, Palma, dag 3.

Fik du læst dag 1 og 2?

Sammenstemmigt fra Jer søde læsere, på min forespørgsel på bloggen og instagram, lød der en meget klar anbefaling på en tur med veterantogbanen mod Sollér – allerhelst billetten, som der op ad dagen, ligeså tager dig derfra med den lille sporvogn til Port De Soller. En endagstur uden for storbyen, hvor der skulle være både smukt, hyggeligt og helt anderledes.

Og tak for det tip! Det skulle vi selvfølgelig prøve.

Vi var derfor klar til at rulle kl. 10.10, der “turist”-afgangen kører, hvor der bliver to mindre udsigtsstop undervejs – vi havde dertil også købt en returbillet til 18.30 (Btw: Lov mig at forudbestil, hvis I prøver turen – køen var alen lang ved stationen og flere blev afvist. Vi kunne derimod komme et kvarter før og gå direkte ind i vognen).

Og med det fine, gamle bumletog gik det over stok og sten – det er så flot og velholdt en maskine, selvom den larmer og hopper lidt, men det er en del af charmen, og jeg klarede klaustrofobi-træningen gennem de gamle bjerge med bravour.

Følte mig hvertfald lidt som Laura Ingalls på sin første togtur – også selvom de dyre (og derfor for pionerbørnene sjældent forundte) godter, som hendes mor flotter sig med at købe en lille bakke med på denne specielle dag, her var erstattet med en lille morgenmadssnack fra noget så banalt som Starbucks.

Ankommet til første mål – altså byen Sollér – valgte vi først at bruge nogle timer her, før vi tog videre. Deadlinen var således, at anden del af billetten ville tage os med sporvogn og tilbage hertil på et valgfrit tidspunkt, vi skulle bare være “hjemme” på Sollér station til 18.30, for at nå med tilbage til Palma.

Så med friske ben, gik vi igang med at udforske byen – rigtig charmerende og autentisk i dens provensielle stil.

Vi faldt hurtigt over stedets bymuseum, en tre etagers bygning med en masse blandet landhandel, der – særligt hvis man lader ekspedienten leverer en intro før start – giver et fint indtryk af byen gennem en årrække, og hvordan livet kunne se ud i Spanien i en bestemt tidsperiode.

Efterfølgende var det tid til et måltid mad, hvor Café Soller leverede varen. Fantastisk effektivt sted, hvor de tydeligvis klør på de timer, der er “tourist hour”.

Herefter gik turen rundt i gågaderne mens solen, bagte heftigt.

Vi er ikke shoppetyperne, men nyder at ose.

Så efter lidt kiggeri i diverse butikker, var klokken nær 14, og vi ville til at sætte næsen mod Port De Sollér, for også at få et par timers hygge på de kanter.

Men troede vi, at Soller var en nuttet by, måtte vi alligevel sande at Port De Soller tog prisen.

Hold nu op, der var flot! Bare en halvcirkel strand og en bid by, men af den aller herligste slags – en oase af sommerlighed, på den billedskønne måde. Og vejret var tilmed på vores side.

Vi gik tur, skrev postkort og scorede os endnu en lækker form for laktosefri is – her frozen yoghurt, på dette lille fine sted, som vi nød på stranden. Dén slags isbod, kunne danskerne godt lære ad. Appelsin-juicen, som byen er særligt kendt for pga. deres mange plantager, var naturligvis også lige i øjet.

Herefter vendte vi næsen mod Sollér igen, hvor vi fangede noget to-go mad i byen, som vi nød på det lille bytorv, inden toget der tog os de 40 minutter’s bumletur tilbage til Palma.

Hjemme i Palma i omegnen af 19.15 – efter at ha’ siddet i både tog og sporvogn det meste af dagen – var der stadig liv i benene på os begge.

Således kunne vi lige nå ned omkring det umiddelbart rigtig fine og overraskende store Museum, vi havde fundet som en af byens gratis, aftenåbne steder. Vi blev der derfor lige til lukketid kl. 20, og kunne snildt have fået længere tid til at gå.

Istedet gik vi hjemad mod vores kvarter, hvor vi fandt en bænk, Skægaben en liiille ekstra kugle is og her kunne vi så nyde solen gå ned, over den dejlige plads ved havnen der, som i de fleste sydeuropæriske byer, naturligvis livede op i festlig stemning, netop som mørket faldt på.

Endnu en dejlig dag, med skønne eventyr i bagagen, var ved at nå sin ende.

5 Comments

 • Karin

  Åh denne tur med tog og sporvogn, kunne have været et must for barnebarnet Otto, men også kun dette, alt det andet ville han bare være træt af, og flytte fokus. Han er 7 år, og er diagnosticeret autist, dog i den svage ende. Han kan få hele dage til at gå på en banegård.

  • venterpaavin

   Ja, det ville klart være et spændende sted så – igennem mine ti år i bostøttebranchen har jeg haft to borgere med autistiske træk, med en kæmpe kærlighed for toge. Den fascination, kan være absolut bjergtagende🥰 Men ja, så skulle det være på hans præmisser, sådan en tur, for han nok havde glæde af den, men måske han en dag ville kunne tage del i den💖. Det var hvertfald virkelig specielt og flot!

   – A

 • Tine

  Port de Soller er supercute! Min familie lejede en bil en dag, da vi var på Mallorca, og der kørte vi også forbi det charmerende lille spot. En togtur lyder også som den helt rigtige måde at opleve byen på.

  • venterpaavin

   Årh, fedt! Det var helt sikkert skægt med tog, men havde man bil, vil det selvfølgelig være langt mere oplagt, når den jo er betalt 😀
   Det er nemlig et top nuttet sted!

   – A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *