Anne,  fjoller,  snaksnak

En brilleabes opdagelser


Nu har jeg levet livet som brilleabe i godt og vel 1,5 måned og jeg må sige der har været en håndfuld aha-oplevelser i denne forbindelse:

1. Man er mere blind nu, end man var før. For ens briller dugger. Konstant. Vil du tømme en opvasker? Koge suppe? Tage brød ud af ovnen? Trække vejret, når du cykler i aftenkulden? Så må du gøre det i blinde.
2. Man kan rent faktisk se støvregn. Den er god nok. Det er åbenbart ikke blot en følelse mod ens ansigt, men bittesmå regndråber, som er blottet for det menneskelige øje, såfremt man har briller.
3. Det er ikke en myte. Mennesker har rynker og pore i huden, sminke på osv., også når de står en meter væk – det forsvinder ikke længere og faither ud til ingenting. Meget mærkeligt.
4. At man er tilstrækkelig  kikset  cool til at blive forvekslet med hipstertyperne som bærer plastik-brilleglas – “Ej gud Anne, er det rigtige briller?” (ja, gu er det da så)
5. Man kan læse skilte, undertekster, tavler, powerpintshows, opdage huller i vejene, før det er for sent og spotte hvor grimme folk er i baren, lang tid før man møder dem i toiletkøen.

Oh nye fagre verden.

8 Comments

 • Mette

  Fantastisk! Selv kunne jeg ikke undvære mine kontaktlinser – man skal jo have det hele med! Og kontaktlinser dugger ikke. Det er klart et plus. Så hvis du bliver træt af de iøvrigt FLOTTE briller: Prøv kontaktlinser.

 • Cecilie L.

  Haha, jeg kan godt huske, da jeg fik mine første par briller. Jeg opdagede, at træerne foran mit hus havde nogle sjove bær, jeg aldrig før havde kunne se – og undertekster på tv var pludselig ikke utydelige længere! (jeg troede bare, at det var dårlig kvalitet skærmbillede.)

  Og til det med at de dugger: Også irriterende om vinteren, når man kommer indenfor på en varm café. En lille bonusoplysning er at Tropehuset i Zoo har en lille blæser ved indgangen til når kameraet og brillerne dugger – det kunne de godt bruge på caféerne! Men jeg tror faktisk bare man kan bruge varmeblæseren på toilettet 🙂

 • A + K = ♥

  Haha, ja, det med blade på træer og buske er også hel ny for mig.
  – Har faktisk bemærket de små blæsere i Zoo, det er altså temmelig smart – ender helt sikkert også med at få prøvet den af en kold vinterdag, inden mit årskort udløber (;

  – Anne

 • A + K = ♥

  Du har ret i at kontaktlinser ikke dugger, det må absolut være en fordel – jeg har hvertfald endnu ikke vænnet mig til at tage dem af i overstående situationer, og bliver forvirret hver gang over den pludselige blindhed – så det er selvfølgelig godt med et alternativ, hvis jeg skulle gå hen og få helt spat – og tak for brillekomplimentet i øvrigt (;

  – Anne

 • Jules

  Velkommen i brille-klubben!
  Genkender godt alle dine oplevelser – især den der: “Ej.. er det RIGTIGE briller?” Den kan stadig irritere mig lidt :b
  Men synes det er nogle rigtige flotte briller du har dig!

  Husk at nyd træernes blade – de er virkelig tydeligere med briller 😀

  🙂

 • A + K = ♥

  Tak! – Og ja, det er altså lidt en underlig ting at antage, at man ikke har iført sig rigtige briller. Tsktsk.
  Jeg nyder rigtig meget at kunne se, særligt bladende, for det var godt nok en ny oplevelse, hvor tydelige de er (;

  – Anne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *