fråd,  Jubiii,  lækkerier,  opskrift,  Uncategorized

Hjemmelavet laktosefri is – en opskrift

Så fik jeg også testet mine evner, som ismager, her i ferien. Og det gik faktisk overraskende godt. Det viser jeg sig jo, at man kan lave is ganske snapt, hvis man bare kan anskaffe sig noget kondenseret mælk uden laktose i. Det kan man til gengæld slet ikke, der hvor jeg søgte.

Dog kan man nemt lave det af ganske få ingredienser, og når den kondenserede mælk først er i hus går ismageriet, som en leg.

Altså du skal bruge er:

– en dåse kondenseret mælk (jeg brugte denne opskrift, skiftede bare den regulære mælk ud med laktosefri mælk, og det fungerede glimrende)

– 500 ml laktosefri piskefløde

– smagsgiver/fyld. Jeg delte portionen i to, og valgte kaffe til den ene og kirsebærsovs til den anden.

Fremgangsmåde:

Når den kondenserede mælk er afkølet og klar piskes fløde til en let skum. De 2 ting vendes forsigtigt sammen, og smagsgiver tilsættes.

Den ene portion fik en deciliter kold, stærk kaffe vendt i – og den anden fik en karton kirsebærsovs (dog uden bær) vendt i. Begge med stor succes. Man kan selvfølgelig gå med alt fra chokolade eller vanille, til basilikum eller havskum – det er en smagssag.

Når massen er rørt jævn, fyldes den i en fryservenlig beholder og kommer i fryseren natten over.

Næste morgen er der frisk og lækker is klar til morgenmaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *