Anne,  bøger,  brok,  føj,  snaksnak

Sneflokke kommer vrimlende..

Kører stadig had på vejret – meget endda. Overvejer stærkt at bidrage mere effektivt til det der “global opvarmning”, hvis det betyder at der kommer sydlandske klima-tilstande til Danmark. Eller tø som minimum. Fuck sne. Nogle der vil med ud og brænde bildæk af?
Et alternativ til dækafbrænding er selvfølgelig, at minde sig selv om, at der faktisk er nogle, der har meget værre. Som f.eks når man læser “Den Lange Vinter”, som er 6. bind i “Det Lille Hus på Prærien”-serien. 
Så er sneen herhjemme jo pludselig barnemad, når man læser maden der slipper op i butikkerne, fordi togene sidder fast i månedsvis, snestorme så hårde at det kradser øjenlågene til blods, rim på dynerne om morgen, dyr der fryser fast i sneen og dør, og skoler hvor de må brænde skolepultene, for at holde varmen. 
Og midt i alt elendigheden, er bogen også fyldt et hav af hyggelige episoder, sjove historiske aspekter og dejlig vinterstemning. 
Mig og Mor læser den hvert år, ved vintertid, som en god kontrast til vores priviligerede tilstande idag, trods sne og slud. Som Laura’s mor, Caroline Ingalls altid siger: “Der er intet så galt, der ikke er godt for noget”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *