Idiot,  Kit,  snaksnak

Kommer tid, kommer råd?


Som jeg sad der i bussen, og bandede en flittig og flabet cykeltyv langt væk, fik jeg øje på et ungt kærestepar. De må være maximalt 15-16 år gamle. Lige den type kærester, som er ligeglade hvor de er, og hvem der kigger. De vil bare skændes højlydt og ligge i ske – uanset og de er i en bus eller ej.

Det fik mig til, at tænke på den gang, at jeg havde den alder, og var del af sådan et kærestepar. 

Jeg taler til tider med vores lillesøster om konceptet, at man ikke kan blive klogere før tid. At man samler sig en hvis erfaring igennem livet, og at den erfaringen gør os klogere. Pointen med det er, at det faktisk er ganske svært, at få viden uden, at gøre sig erfaringerne først.

Så når jeg ser teenagere snave upassende om kap i bussen, voksne damer skabe sig på et pinligt niveau (i Mette Maries kommentarfelt fx), over ord som ‘pseudotvillinger’, eller ældre mennesker som hidser sig op over, at jeg ikke kender kombination på forskelligt pålæg og dettes tilbehør (hvad var det nu lige russisksalat skulle ovenpå igen?), så forsøger jeg bare, at huske på, at det enten er mig der er foran eller dem der er bagud. 

Jeg får muligvis fornøjelsen af, at se værdien i dens slags senere i livet. 
For jeg kan godt huske, hvor sjovt det var at kører i bus, da jeg var teenager.

3 Comments

 • Maria Hoffbeck fra en verden af kunst

  Ak ja tiden går og går og klokken slår og slår !
  Nogle bliver kloge hurtigt i livet, andre lærer det vist aldrig, sådan er livet.
  Men husker også selv da jeg var teenage og havde min faste kæreste, vi kendte hinanden i mange år, men han smuttede, da jeg fik kræft.
  Så blev jeg vist det klogere 🙂
  God dag med eller uden bustur.

 • Jeanette Henriksen

  Skønt indlæg.. Det er næsten fascinerende og irriterende på samme tid..
  Det bedste er altid at lære af sine egne gode erfaringer og mennesker er ind imellem noget for sig selv.. ha ha
  Jeg tænker tit på det her med at være en ung eller gammel sjæl, det er ikke altid ens alder passer nemlig..
  Jeg har virkelig dage hvor jeg føler mig ældre end jeg egentlig er og jeg er på nogen punkter glad for at jeg blev voksen for tidlig, men samtidig ville det være skønt at være barn igen og slippe for en masse forpligtelser. Nå mine tanker slog lige en krølle.. ha ha..

  Knus <3

 • Haveheksen

  En gang imellem møder man bare nogen, hvor man enten tænker:
  Du er sgu da slet ikke gammel nok til at være så forstokket og kontrær eller i ovre i den modsatte grøft; Arghhhh, hvem prøver du lige at snyde mor-dame? Man kan altså ikke have børn i folkeskolens overbygning og så samtidig selv være ca. 16 år.
  Ps. Lad os afskaffe russisk salat. Det smager mærkeligt og de fleste ved alligevel ikke hvad det skal oven på………

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *