Anne,  jeg drømmer om,  jeg glæder mig,  snygge

Mens vi venter.

Så er det lige ved at være oppe over, at december banker på døren. Idag er der faktisk kun een sølle måned til jul – har du opdaget det?

 I Aalborg er der dog taget lidt forskud på glæderne, for allerede denne weekend åbnede det årlige Julemarked på Gl. Torv. Og jeg var som altid først på pletten. For selvom det ligner sig selv, at flere af boderne er fyldt med skrammel og at jeg til stadighed ikke tør prøve Pariserhjulet, glæder jeg mig altid.

Det er så hyggeligt at dampe rundt mellem boderne, spise ost, pølse og brændte mandler, kigge på folk og mærke julen sive ind i sjælen – især duften af glögg kan få mig helt i knæ.
I år faldt åbningen sammen med Aalborg Håndværkermuseum holdt kombineret “åben værksted” og “Julemarked/café/Naver-udstilling”, så det valgte vi også at stikke forbi. 
Det var helt vildt hyggeligt, så selvom vi stod som sild i en tønde på de små stuer i bindingshusenes fløje, blev der taget sig god tid. Det var umuligt andet. Mage til dippedutter, dåser, skruer, værktøjer og meterstoffer på så få kvadratmeter, har jeg aldrig set før. Og oveni alt der var at kigge på, var der også snak og pebernødder i massevis. Både urmageren og smedjen kom vi først fra, efter et par gode, gedine røverhistorier fra de gamle rotter i faget. Der er tydeligvis ret mange at hive op af hatten, når den ældste ansatte er over 90 og stadig svinger hammeren fra tid til anden.
Jeg var ret imponeret, tænk at man gider arbejde, når nu man kunne være fri? Men hvis man brænder for sit håndværk og ser det som en hobby er man jo heldig. Og så må dette også være arbejdspladsen at være på, tænker jeg – for det var godt nok en dedikeret, og megetmeget venlig flok mandfolk.
Afslutningsvis endte vi forskudsjulehyggen i Sallings glaskugleafdeling, efterfulgt af en halv sen frokost på Cafe Ministeriet, som jeg klart må hive tilbage i café-repitouiret. De forstår altså, at lave mad. 
Så nok var det ikke flæskesteg vi endte med den dag, men julestemningen var stadig i top, da vi trillede mætte og glade hjem efter dagens præ-decemberhygge.
Har I fået smugstartet lidt også?

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *