A,  antivoksen

8 ting, jeg troede som barn:

1) At folk med badekar automatisk var rige, fordi mine forældre sagde, at varmt vand var dyrt. Så farmor og farfar, der boede i et lille rækkehus, måtte have millioner! De havde jo også altid danon i huset, som var en sjældenhed hos os. For det var jo også dyrt!

2) At hunde kunne snakke sammen. Og var lidt imponeret over at terriere og schæfere kunne forstå hinandens sprog på gaden, når de nok var “fra forskellige lande”.

3) At det hed “Rodekuverter” og ikke “Rudekuverter” og at Krummes far gemte dem for moren, fordi de rodede.

4) At Sverige så ud akkurat som det gør, i Astrid Lindgrens univers fra Børnene i Bulderby og Emil fra Lønneberg.

Klip til Anne 12 år står i Stockholm’s pulserende midtby, efter lang færgetur og er fuldstændig forvirret, da hun troede 6. Klassesturen skulle foregå i røde træhuse.

5) At cykelisterne i Tour De France cyklede døgnet rundt, i alle dagene, og at bilerne i feltet delte mad ud fra vinduerne. Kunne godt forstå, de vokske talte op, at de dopede sig, for at klare det!

6) … Og da jeg så blev lidt ældre, lærte jeg de sov ind i mellem. Så dér troede jeg så, at der hver aften lød en fløjte gennem hele byen, så stod de af cyklerne, skrev et kryds og navn på stien med kridt, der hvor de var kommet til, og skulle cykle derfra næste dag. Var seriøst 13-14 år, før det gik op for mig, hvordan det fungerede. Idiot.

7) At Kurt Thorsen var statsminister sammen med Nyrup – han havde jo jakkesæt på og var tit i tv.

8) At det var vildt svært at lave astronaut-is og isbjørn-is, fordi den nok smeltede når man skulle sætte slikket fast deri med håndkraft, på fabrikken.

Hvad troede du, var den skinbarlige sandhed med barneøjne?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *