Anne,  lækkerier,  snygge

Der’ noget i luften, jeg ved ikke hvad..Alt efter hvor man bor i landet, og hvilke traditioner man er en del af, er der nogle ting man særligt forbinder med, at nu er julen på vej. 

Og en af disse ting, mødte min næse idag – ja, for det kan duftes lang tid før, det kan ses. Og da jeg fangede duften af brændte mandler, på vej ned af Algade mod Salling, så vidste jeg, at nu kunne det ikke vare længe, før december står for døren. 

For nu er den store julebod endelig dukket op, som den gør hvert år, og lokker forbipasserende med kandiserede æbler, karameliserede nødder, popcorn, baconchips – og ikke mindst hovedattraktionen: chokolade-dyppede frugtspyd. Der er både nogle med ren ananas, blandede bær, eller hvad med et formet som en mand med hat? Netop disse frugtspyd, har vi siden vi var små, fået hver 1. december, når vi skulle ud på Julehyggedag, med vores mor. 

For som de eneste børn på hele friskolen, hvor vi gik, havde vi forældre, der lod os pjække denne ene dag om året, for at bruge årets første juledag på at kigge på glaskugler, købe pakker, pege på juleønsker, og ikke mindst få lov at vælge et af de fine frugtspyd i boden. 
Og selv nu, efter vi er blevet voksne, er det stadig en tradition, der død og pine skal overholdes – og noget vi alle ser frem til med stor længsel. Det er desuden også den eneste gang på hele året, vi er på besøg i boden ovenfor – for første december er nemlig noget helt specielt. 

Og jeg glæder mig allerede, til at sætte tænderne i et, i selskab med de andre juletosser.


 Billede fra sidste år, af en af julens hyggeligste traditioner.
4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *