Anne,  Griskhed,  PURE NICENESS

En historie om gammel kærlighed..

Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har sat tænderne i et studenterbrød – men svaret er alt for længe siden. Årevis. Hvorfor, spørger du? Jeg ved det ikke – der kommer åbenbart altid trang til en kanelsnegl, brunsviger eller hindbærsnitte i vejen, når jeg skal vælge – og så ryger studenterbrødet åbenbart i glemmebogen.
Og sikke en fejl. For hold op hvor smager det skønt, på den helt rigtige, vulgære tørkage-måde. Det måtte jeg sande, da jeg for første gang i 1000 år, fik et stykke igår aftes.Sprød mørdej med klæbrig hindbærmarmelade, kold, klæg og tæt romkuglemasse og et lag glasur, så tykt, at det driver ud over kanterne. 
Yaiks, det er godt. Og så med en ordentlig spand kaffe, hvad mere er der så at bede om i denne verden? Jeg er hvertfald forelsket på ny.

One Comment

 • Johnny

  Romkugler er jo som bekendt et affaldsprodukt af gamle Studenterbrød hvor der bliver æltet lidt rom i for at
  ( i gamle dage at skjule gammel smag ).
  Studenterbrød er et affaldsprodukt af daggammelt Winerbrød,kakao, og andre glasurkager på en Linsebund med hindbærsyltetøj. Jeg ville ønske at man igen ville lave studenterbrød som man kendte det 50år tilbage i tiden ( eller tilbage til 1930 ) hvor de ikke blev ødelagt som idag forde de bliver gennemeltet så de ligner romkugler i konsestens.. Der skal være rester af nødder og chokoladeklumper og andet bagværk i et Studenterbrød.!
  Engang en populær, prisbillig lille kage, som kunne købes for 25 øre i enhver velassorteret bagerforretning.

  Måske var det en ide til igen at lave Danmarks bedste studenterbrød.. Studenterbrød kom først til jylland engang i 1980-90erne og her troede bagere at det bare var romkugler i en anden form, derfor kan man i dag ikke få et ” rigtigt studenterbrød” ..

  Hilsen fra en som har haft sine først år I ( lille Istegade ) på Vesterbro i kbh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *