Anne,  dagens humør,  fortællinger,  snaksnak

Nostalgi-ævl og lugten af gran


Så er det for alvor ved at være tid til, at jeg skal hjem på juleferie. Når min vagt slutter kl. 22, går turen hjem til De Gamle, så det kan blive rigtig jul. Herligt!

Igår var jeg på café med min veninde, og vi fik hygget og julesnakket en masse. 
Det er altid så skægt at høre om andres traditioner og skikke. Derfor er det også ekstra hyggeligt, at læse blogs og følge på instagram i disse dage. For hold op, folk laver mange hyggelige ting.
Særligt juletræer, er der blevet fremvist mange af, og jeg glæder mig også til at komme hjem til duften af gran. Vores søde Far, er mester i at udvælge de bedste og flotteste træer, så julekuglerne rigtig kommer til sin ret. 

Granlugten minder mig dog allermest om folkeskoletiden. Både mig og Kit, har nemlig gået på en lille privatskole, hvor man hver december slæbte alle 160 børn og voksne ud i skoven, til fælles juletræs-udvælgelse og fældning. 3 styks skulle findes, et til fællesrummet, et til lærerværelset og et til indgangen udenfor. Og når man så kom hjem, stod den på varm kakao og pyntning af træerne, med mussetrapper og guirlander, lavet af eleverne på årets juleværksted.
Det var sgu hyggeligt. Måske man skulle stikke hovedet ind næste år, for at se om de holder traditionen i hævd? Jeg kunne ikke forestille mig andet.

Har I nogle bestemte (juletræs)tradioner?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *