Kit,  nørd,  samlerpsykopat,  smukt,  Stelstress

..these are a few of my favorite things

Coupé, Prinsesse Purpur, Flora og Hvid Helblonde.

Disse fire stel er noget af det fineste, som jeg ved. Første gang jeg så Flora-stellet vidste jeg, at det var stellet for mig. Smukt, blomstret og med guldkant – alt hvad elsker. Prinsesse-stellet er også helt fantastisk. Det var faktisk Lange, som samlede på det først – hun har det i blå. Jeg faldt først rigtigt for det, da jeg faldt over det i purpur-farvet. Det var desværre allerede udgået den gang, så jeg har ikke mere end 7 dele af det. Håber virkelig, at det bliver produceret igen. 
Coupé er mit basis-stel – jeg har ikke så mange dele til det endnu, men det skal nok komme. Jeg har altid afvist, at have et helt hvidt og kedeligt stel, men da jeg så faconen Coupé, kunne jeg alligevel ikke stå for det. Elsker måden tallerkenen flader ud på – retro og genialt at servere på. 
.. Og sidst, og desværre også mindst; Hvid Helblonde. Jeg har kun den lille fine asiet, som der er på billedet. Det er desværre også udgået, så muligheden for at få mere, er desværre ikke lige for hånden. Desuden ligger det også lidt over, hvad jeg har råd til at betale. At så smukt og klassisk stel kan udgå er en gåde for mig – det er jo intet mindre en vidunderligt, at se på.  

Hvad dit (dine?) yndlings stel?  

4 Comments

 • Anonym

  Mit yndlingsstel er stentøjsstellet Gemina, som Royal Copenhagen også for længst er hørt op med at producere. Heldigvis har jeg det i rå mængder, fordi min mand og jeg begge havde en pæn portion med, da vi giftede os med hinanden efter begge at have været gift til anden side.Det er en anden stilart en dit, men også smukt synes jeg, og så er det uopslideligt. Det går simpekthen aldrig i stykker, og jeg har endda brugt de samme tallerkner, fade osv hver eneste dag i 45 år! Og det er hverken løgn eller overdrivelse.

  Jeg elsker at dække pænt bord hver eneste dag. Nyder min oldemors sønderjyske søvbestik, som vaskes af hver dag i hånden sammen med
  gamle franske glas, som jeg samlede på, da jeg boede dernede i nogle år, og jeg kan såmænd også godt finde på ind imellem at dække på damask eller håndbroderet på en hel almindelig hverdag.

  Velbekomme
  Jytte
  http://www.danishknitdesign.com

 • Den Pæne Overflade

  Sikke en samler du er – er glad for, at nogen stadig holder gang i stelsamlingerne rundt omkring i Danmark.
  Mit yndlingsstel er faktisk slet ikke fra Royal Copenhagen, men et tysk no-name stel importeret til Danmark engang i 30'erne. Masser af charme 🙂
  Men er helt forelsket i Flora kopperne. Mest fordi guldkanten får mig til at føle lidt royal. Derudover elsker jeg enkeltheden i det hvid riflede 🙂

 • A + K = ♥

  Ja – det er skønt. Både vi og størstedelen af vores familie arbejder for, at holde gang i samlermanien (;
  Flora er altså også det fineste – uden sammenligning mit yndlings <3 Guldkant er et must for mig!
  Lyder fint med charmerende tyskerstel – fåes det så stadig, eller skal man være forsigtig med det man har?

  – Kit

 • A + K = ♥

  Et veldækket bord vækker også lykke herhjemme hvergang – hælder alt i de fine fade, skåle og beholdere, her kommer der ingen grimme kartonener osv. på bordet. Den slags hader jeg. Lyder smukt med bestik og glas – jeg er også selv begyndt at samle på glas. Det giver altså noget ekstra til opstilling med sådan nogle smukke glas (:

  – Kit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *