Anne,  der er altid noget at fejre,  fest fest fest,  gaver,  hjælp,  jeg glæder mig,  PURE NICENESS

Rejsetips søges – “Turen går til Paris”


.. Med kun 22 dage til afgang mod Paris, efterlyser jeg rejsetips fra alle jer søde læsere. Jeg blev overrasket med en forlænget weekend dertil i julegave, og nu er det sgu snart nu. Og jeg siger jer: KÆFT jeg glæder mig. For at være ærlig, kan jeg ikke helt forstå, jeg skal afsted.
Min medrejser og jeg, har skruet forventningerne ned ihht. at skulle nå en masse. Vi har derfor pt. planer om en endagstur til Disney-land, en tur på Notre Dame og en sejltur på Seinen, som max. Ellers skal der bare shoppes, hygges, gloes på mennesker i gadebilledet og spises lækker, lækker mad.
Men hvor finder vi det lækre mad, den gode vin og byens bedste beuf bourgione til rimelige penge? Og er der noget, vi bare burde smage/prøve/se/opleve nu vi er der? 

Vi har jo lagt luft ind i skemaet, netop så vi kan overraskes af hvad byen byder på, så tips modtages gerne. Vi bor i Marais området, og er både fan af historiske ting, teater, mad og kunst.

Så sig eeeeeeeendelig frem, hvis I har noget i ærmet?

9 Comments

 • Sysleren

  Gid det var mig! Jeg har to indlæg om Paris på min blog – det ene om mad og chokolade kunne måske være relevant for jer? Sejltur på Seinen er et must-do, men I bør altså også lægge vejen forbi Montmartre, hvor man i øvrigt kan få boeuf bourgignon på de fleste små bistroer. Når nu i bor I Marais bør I hænge ud på Place de Vosges med en af de gode falafler fra bisken med den lange kø og en kold orangina.

  De franske konditorier gør det desværre ikke så meget i siddepladser, men snup en is hos Berthillon og gå en tur på île saint louis og kig vinduer i alle de små specialforretninger. Området omkring operaen er også et besøg værd, og snig jer gerne ind og kig nærmere på den.

  Nortre Dame er i mine øjne en stor grim kolos, men om søndagen kl. 19 plejer der vist at være orgelkoncert. Det er en god ramme for at opleve kirken, og man kommer og går bare som man vil.

 • Fruen i Midten

  Mad betyder ikke ret meget for os, når vi rejser, så der melder jeg pas. Mit bedste råd er, at I finder ud af at booke det, som I bare VIL se hjemmefra, så I undgår køerne. Det er aldrig sjovt at stå i kø, og slet ikke hvis man kun har få dage til rådighed. God tur 🙂

 • Helene

  Victor Hugos hus er et besøg værd. Det ligger i Marais-området, ved Places de Vosges. Det er et indrettet med en masse rødt fløjl, tunge møbler og en skøn udsigt. Det er ret fint at få rundt og forestille sig ham sidde der og skrive “Klokkeren fra Notre Dame” og de andre klassikere 🙂

 • A + K = ♥

  Ih, tak for link Mette – det må jeg klart tjekke ud.
  Og hvor fint med frieriet, tror også vi skal ud at se det udefra, men op ved jeg ikke lige om jeg tør. Og tak for tip til kirken – vi skal klart bruge tid på at suge stemningen til os 😀

  – Anne

 • Anonym

  http://chezjanou.com/

  I skal spise her, bedste steak og risotto med kammuslinger! Desuden er deres creme brulee VIRKELIG god, og deres chokolademousse skal også prøves! Det er et virkelig hyggeligt, lille sted i Marais, dog kan der være lidt ventetid, men det er det værd, virkelig! Priserne er også meget rimelige, ca 300 dkk for 2 retter med vin, vil jeg tro! Klart et must eat sted!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *