Anne,  antivoksen,  bøger,  frihed,  nice,  snygge

Husmor? Ikke idag. Og dog. En boganbefaling, fra en dovenlars.

Fredag, dovenskabsdrømme, 22 grader og ingen huslige gøremål i ærmet? Hvordan udnyttes den luksus bedst muligt? 

Jo altså, nu skal I høre. Jeg startede dagen ud med at sove længe, glo instagram under dynen og sende fjollede snaps, til jeg langt om længe gad rejse mig. Da jeg opdagede, hvor herligt solen skinnede, begav jeg mig dernæst en skøn gåtur på gennem byen med lydbog i ørene, for at glo på mennesker. Det er bare det skønneste jeg ved (ja, med den fantasi jeg er udstyret med, er en tur gennem parken et eventyr i sig selv)

Da jeg kom hjem efter en tre kvarters vandring, tog jeg det længste bad, hvorefter den stod på kaffe, morgenmad og en en smule bloglæsning. Lige til, jeg allerede igen, savnede solen. Så resten af dagen dedikerede jeg til at sidde i min gårdhave med endnu en kande sort guld, samt en bog jeg længe gerne har ville læse. Sådan rigtigt – fra ende til anden.Bogen er overstående “Den store husmor bog” og jeg havde ret i, at den sagtens kunne kværnes sådan en eftermiddag i solens stråler. For nøj, hvor er den dog bare hyggelig, sjov og ikke mindst lærerig på samme tid. 
Værket er fyldt med personlige husmor/datter/ung-pige erindringer, tidstypiske avis-udklip og annoncer, suppleret med private fotos og en masse af funfacts om tidens trends og tendenser. Alt sammen i husmoderens ånd. Perfekt underholdning – har faktisk kun holdt halvleg et par timer, fordi Kit lige stak forbi til et lille kaffebreak i solen. 
Men da hun fortsatte videre til sin burger-date, tog jeg lige den resterende halvdel, så nu her i nær-aften-solstrålerne, er den resterende del blevet læst. Skønt! Så ja, hvis genren er noget for dig og du også har en fridag på hånde, så der masser af kvalitetsunderholdning at finde i “Husmødre” af Helle Juel. 


(.. Gudsketak og lov for, at tiderne har ændret sig, så man netop kan tage en dag ud, til den slags – hvertfald hvis man er mig. Men den var ikke gået i 1946, som ung pige i huset – nænej. Så havde den stået på ble-kogning, syltning og tæppe-bankning. 

Hurra for kalenderen siger 2015, skal det lyde fra dagens dovneste husmor her.)

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *