anbefaling,  Anne,  smukt,  voksenpoints

Noget om at slå søm i kisten, benløse fugle og gratis glæder Her lidt billeder fra torsdagens event i Kunsthal Nord, der som altid var et besøg værd. 
Modsat deres vanlige udstillinger, er denne dog ikke en de selv har været inde over at afdække, men har blot lagt lokaler til. 
Det gjorde den dog ikke mindre interessant. Også selvom ejeren tydeligvis i sin tale, var ærgelig over slet ikke at have haft en finger med i spillet. På Kunsthallen er rundvisningen nemlig altid en debat og dialog mellem ham og publikum, og det er altså rigtig hyggeligt. Han er definitionen af entusiastisk (læs: lettere excentrisk), og er derfor altid en stor fornøjelse at blive vist rundt af. Mage til engagement, skal man lede længe efter.

Denne gang var der tale om Nordkraft-udstillingen med 82 anonyme værker. Diisse er indsendt af diverse kunstnere og bedømt af censorer, der hverken kender baggrunden for kunsten eller skaberen bag. 
Det gjorde jo rundvisningen til en en omgang gætteværk. Hvertfald lige indtil, at det viste sig, at flere af de anonyme kunstnere var mødt op, netop for at hører folks analyser. Og da de gav sig til kende, valgte de selv at præsentere deres værker. Det var lige et ekstra touch – for normalvist er der jo en titel eller et skilt som pejlemærke. Så efter at have gået rundt og beundret dem, helt uden at vide hvad tankerne bag var bag, fik man dem pludselig serveret efterfølgende. Synes sgu, de var temmelig modige at stå frem, for at være helt ærlig.

Men jeg nævnte jo allerede i indlægget her fra marts, at jeg gerne ville gøre lidt mere ud af oplevelser, rejser og kultur. Og at det selvfølgelig betyder, at man må give afkald andetsteds i budgettet. Men på Kunsthal Nord er et kig på deres udstillinger, samt rundvisninger altid gratis og ink. fri bønnekaffe (..og ofte følger der et glas vin med) Det er altså fornemt.
Så hvis du, ligesom mig, gerne vil opleve lidt ekstra for den nette sum af 0 kr., så anbefaler jeg et kig forbi. De skifter som regel udstilling hver 3. måned, så der er masser af gode timer at hente.

(og for god ordens skyld: Nej, det er ikke sponsoreret – så seje er vi slet ikke. Jeg er bare fan af konceptet)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *