snaksnak

Lyd


Jeg er hyper-sensitiv, og derfor følsom overfor blandt andet lyde. Jeg får kuldegysninger mange mange gange i løbet af en dag – når lyset skifter, når temperaturen ændrer sig, når nogen går forbi mig – og når jeg høre forskellige lyde.

Nogle af de lyde jeg elsker mest, frembringer heldigvis ingen kuldegysninger. Jeg får nemlig ikke de der ‘jeg fik kuldegysninger, fordi det var så smukt og storslået’-kuldegysninger. Jeg får de andre – dem der langsomt kryber op langs rygraden, derefter fare ud i ørerne for fuld fart og får mig til at fnyse på en yderst utiltalende måde. 
Lyden af en kaffemaskine der snorker, Alberte Windings stemme, vinden i træerne uden for mit vindue, min familie der synger (mens de går om juletræet) – alle sammen lyde, som mig en fornemmelse af lykke og ro i maven. Lyden af værktøj der banker imod en radiator er derimod, bliver aldrig min favorit. Men det er der vel ingen, som elsker.
Det var dog imidlertidigt den lyd, jeg blev vækket af i morges. Igen og igen. Hvor lang tid kan det tage og fixe den slags? Så jeg er lidt sidelæns og helt træt idag – men det får en masse kaffe og en travl arbejdsdag forhåbentlig gjort kål på.

God søndag.

 – K

2 Comments

  • Missekatkattapulta

    Det lyder ikke særlig rart at være særligt sensitiv. Jeg har læst meget om det, fordi jeg selv havde en lille smule mistanke om et eller andet, men det kan jeg godt høre, at det er bestemt ikke sådan der jeg har det. Og når man så bliver vækket på den måde – adderbadder!
    Håber dagen blev god!

  • A + K = ♥

    Det er sikkert ikke ens for alle, men Sådan er det for mig (: Lægger ikke så meget mærke til det, men mindre det er en af de slemme dage – men det gør folk omkring mig til gengæld.

    – K

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *