fjoller,  gaver,  snygge

Lidt om gaver

Vi kommer fra en familie, som giver mange gaver – værtindegaver, ´fordi du har ønsket dig den´-gaver, påskeæg, kaldenderpakker, ´bare fordi´-gaver, fastelavsris, ´tak for hjælpen´-gaver, ´jeg kom lige til at tænke på dig´-gaver, ´din yndlings chokolade var på tilbud´-gaver og tusinde andre. Der udover giver vi selvfølgelig de traditionelle til jul og fødselsdag. 
Vi elsker det. Det er en sød og håndgribelig måde, at vise folk hvor glad man er for dem eller at man tænker på andre. 
Det kan, åbenbart, gået være lidt overvældende for andre, altså dem som ikke er vokset op i vores barndomshjem. Det virker måske  overdrevet materialistisk og en smule akavet, men sådan er det ikke ment. Vi tænker faktisk slet ikke over det. Jeg har svært ved, at gå forbi noget, som minder mig om nogen uden lige, at overveje at putte det i kurven. Det er ganske fjollet, og slet ikke en gestus, som jeg forventer eller ønsker folk giver mig. Det er bare min måde, at vise andre, hvor meget de giver mig på alle mulige andre måder. 
Det er nok også egoistisk, for når man bliver så glad af at give, får man også selv mindst ligeså meget ud af det. 
Selv på vores mikro-ferie var højdepunktet at lede efter gaver. Vi kunne have købt os fattige i småting til forældre, kærester, veninder osv. 
For gaverne er sjældent andet end en tankstations-buket, en flaske shampoo eller lidt chokolade. Det er jo tanken der tæller. Jeg har sågar til tider foræret en pakke fars væk og modtaget fiskefars i gave. 

Hvad er jeres holdning til gavegivning? Er I ved, at kaste lidt op i munden, når I læser det her? Eller er I ligeså gave-fjollede som os?

 – K

6 Comments

 • Haveliv i nr. 16

  Jeg synes, det er en så hyggelig “tradition” I har. Da min mor levede, praktiserede hun det overfor os børn og børnebørn og det nød vi så meget. Så fortsæt endelig, det er kun dejligt at læse om :-). Mange hilsner Mette

 • Lene

  Jeg er ikke en gavegiver, har svært ved at finde på uden en ønskeseddel, og jeg tror, jeg ville få præstationsangst, hvis mine veninder gav mig gaver hele tiden 😉
  Til gengæld er jeg praktiker, så når mine børn har problemer, så kan de regne med mig. Så det er den gave, jeg giver dem 🙂

 • Jeanette Henriksen

  Jeg kan rigtig godt li at forkæle andre og gi' gaver, men for mig skal det helst være spontant.. Kæresten og jeg har snart års dag og vi snakkede i dag om det her med at gi hinanden kæreste gaver. Vi vil langt hellere bare spise en god middag og nyde hinanden. Dog overvejer jeg at finde lidt lækkert kaffe til ham.. Han har næsten lige købt en nye stemple kande. Men det giver jeg ham nok her i påsken, så han kan nyde det på siden fridage..

  Jeg elsker virkelig også selv at få gaver, men det skal helst føles naturligt. Sidste år fik jeg stort set kun penge i fødselsdagsgave, ret kedeligt.

  Knus <3

 • Min Servicehund

  Sådanne spontane gaver er fantastiske at give og få…. åog ja det kan godt være en ynglings chokolade, kage, et kødben til hunden, en buket fra haven….. mangler nogen der elsker det lige så meget som mig…. mon det derfor jeg giver Zorro gaver? Og han giver gaver? ? og har det da lidt med mine forældre, men når vi kun er os…

 • Angelika

  Jeg er totalt på bølgelængde med jer; jeg gør det samme og som I skriver, så er det mindst lige så meget for min egen skyld, da jeg elsker at vise folk, at jeg holder af dem ved at komme med små gaver, der er købt fordi jeg tænkte lige netop på dén person, da jeg gik forbi den. Så keep up the giftshopping – jeg er sikker på, at tanken alene gør verden til et bedre sted 🙂
  Hilsner, Angelika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *