brok,  fjoller,  snaksnak

Hende der Dorte

Du kender hende godt – hun har altid birkes mellem tænderne, huller i under armene i sin t-shirt og strømpebukserne er løbet fra top til tå. Hendes hår spalter, der er krummer over alt på hendes køkkengulv, hun har gråt hår, men elsker at slå sig løs til gangster-rap – og så vælter hun konsekvent en kop kaffe eller to, når hun flagrer med armene og kæfter op lidt for længe om noget, som hun sikker kun selv synes er sjovt. Hende der SjuskeDorte. 

Jeg forestiller mig nogle gange, at der er nogle mennesker, som aldrig har stiftet bekendtskab med hende, og derfor slet ikke har deres egen version af hende boende indeni. Dem der, som altid ser så super velplejede og tjekkede ud. Dem med pæne neglebånd og hår der altid ser nyvasket ud, selvom de har roskildesyge og 42 i feber. Jeg forstår ikke, hvordan de gør det. Min indre (ydre?) SjuskeDorte er så udtalt, at det til tider er et mareridt. 
Ikke på den der ‘jeg-tror-jeg-er-en-nuttet-voksen’-måde, som føler sig lidt outreret og skør, fordi de engang har vasket hår i bodyshampoo frem for hårshampoo. Den type er nemlig endnu værre. Men på den der måde, hvor at det går galt, selvom om jeg virkelig gør mig umage. For jeg gad da godt engang imellem være lidt pæn eller lidt elegant endda. Bare sådan til husbehov. Fremfor altid at komme væltende frem som en uopdragen sanktbernardshund på rulleskøjter. 

Hvor mon man skulle starte, hvis man skulle have lidt skik på hende der Dorte? Hvad gør de egentlig, de som formår at holde hende lidt på afstand?

Altså jeg spørger selvfølgelig for en ven. 

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *