Uncategorized

Indviet

25530800_10155885914099898_1438008791_oIgår indviede K og jeg mig min nye lejlighed, med et glas vin eller fire-fem stykker. Vi kom direkte fra en familie julefrokost, hvor vi havde delt to flasker rød Savannah, men man kan jo altid drikke et lille glas til.

Det blev til et par rigtige hyggelige timer, bare hende og jeg og Alberte Winding på afspilleren. Hendes stemme, rødvin og sladder har vi jo begge en svaghed for, og jeg får altid følelsen af, at det altså lidt er hende og jeg mod resten af verden. Eller med? Hvertfald, at vi er et ret så godt hold, både i virkeligheden, når der skal stables en fødselsdag på benene, i kriser, når vi blogger eller er på ferie sammen. Hende og lillesøster E, er bare mit dreamteam nr. 1.

Situationen fik mig derfor sådan til at tænke på, hvordan vi førhen har fejret lejligheds-indvielser. For da K & vores fælles veninde i sin tid fik deres lejlighed, husker jeg tydeligt hvordan. Vi havde nemlig været til vores kære farmors begravelse, og gravøls-festen var netop overstået i fælleshuset, et stenkast fra K’s nye hjem. Hendes død var på sin plads, efter et langt sygdomsforløb og det havde været et muntert kaffeslabberas, men at vores hardcore, elegante, fattede tante havde fældet en tåre, havde alligevel rystet os lidt. Så med nøglerne i hånden og lidt sarte nerver, hentede vi to stole og K’s anlæg i farfars kælder, da cermonien var ovre. Resten af lejligheden var fuldstændig tom og rungende, men smukke nyhøvlede gulve og verdens bedste altan.

Det var september, en flot en af slagsen, og vi tog derfor stolene og med på terassen og fyrede op for den første og bedste mini-disc i anlægget. Og der sad vi så. Med to flasker Liebfraumilch, den fremragende udsigt, og skålede på hende farmor, hendes brune sovs, rengøringsvanvid og at hun kun kunne første vers af “Blæsten kan man ikke få at se”, men bare sang det tre gange i træk.

Da møblerne og vores veninde flyttede ind, lavede vi så indvielse to. Den var alt for sjov, og alt for dumt. Huske kun, at vi delte en kasse øl i K’s dobbeltseng og hørte alt for højt rapmusik. Endte med at jeg brækkede mig bag sengen og ud af vinduet, mens vi stadig morede os. Og at jeg tog på gymnasie to uger inde i skoleåret dagen efter, 15 år gammel, med massive tømmermænd og en påklædning der sagde spar to. Det var nemlig en iskold dag, men jeg ankom blot med ny børstede tænder, vådt hår og iført røgstinkende bukser og K’s trøje (som stumpede, da K er ca 164 og jeg ca. 173.), ingen BH + en ånde, der stank af en hel skude fordrukne sømænd.

Godt, det ikke gik så galt igår. Er nemlig ikke sikker på, de ville godtage samme mundering på bostedet, jeg arbejder på. Der skal jeg nemlig fejre julefrokost for beboerne idag, fra 15-23, og tror ærlig talt, det er bedst jeg kommer lidt mere anstændigt klædt end dengang i 2006.

Håber jeres mandag er god!

 

A

No Comments

 • Skalotteløg

  Havde ikke lige fanget, I var flyttet! Altså blogdomæne, følger jo stadig med på insta – syntes godt nok også, der var blevet noget stille ? Nå, men nu er I på min liste igen ???
  God fest og god jul til jer allesammen ❤️

  (Og tillykke med de nye omgivelser, de er så fine! Både online og irl ?)

  • venterpaavinblog

   Hvor er du sød Skalotti, nu skulle instalinket gerne være fixet, men vi har godt nok haft lidt knas med teknikken. Håber det hele snart dur! 😀
   Hvertfald dejligt at have dig på domænet, og tak for de søde ord <3 Håber du og familien havde en dejlig jul.

   – A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *