anbefaling,  antivoksen,  Søndagstip

Tip fra søndagszombien

.. Ronja Røverdatter, på Aalborg teater (hvorfra allé billeder tii indlægget er lånt fra).

Vi er her på bloggen i forvejen suckers for alt, der emmer Astrid Lindgren, og særligt Ronja, har været et hit gennem hele barndommen. Både bog og film af den svenske vidunder-dame, er at finde i begge vores hjem, og vi har hørt Sebastians sange om Røverdatteren om og om igen. Selv da den japanske tegnefilmsserie om Ronja kom for nylig, var jeg med Lille E inde at se den i Nordkraft’s biograf.

Derfor var det helt utænkeligt, at “Ronja Røverdatter” ikke skulle ses, da Aalborg Teater i 2016 opførte stykket. Og det var lige så sødt, sjovt og spændende, som håbet. Ren nostalgi i nye klæder, og på den måde en skøn oplevelse for børn og voksne.

Det var der heldigvis også andre der synes, for her til efteråret har Teateret valgt at genlancerer fornøjelsen.

Det bliver fra 17.-24. august og dertil i efterårsferien. Så der er rig mulighed for, at komme afsted, hvis du frister.

Har du nogle børn, der er fra 7 og op, tør jeg desuden godt an anbefale det til dem også. Og jeg anbefaler dig, der frygter en klan af unger i teateret, at give det en chance.

Hver gang jeg ser voksne suge kinderne sammen og sige, at børn nu om dage kun ser ipad, og at de mangler både fantasi og indre ro, tænker jeg nemlig på mine stunder i børneteater. Som jeg har gjort flere gange årligt i de seneste 7 år, helt uden at have avlet, men fordi jeg er en pladderromantisk, barnlig sjæl.

Og jo. Gu fa’n snakker de en smule undervejs – de er jo børn. Som da en lille dreng brølede “det ved jeg ikke!” da vagten i ‘Fyrtøjet” råbte: “Mænd! Hvordan går eftersøgningen!?”. Det var da skidesjovt. Og helt ærligt, dét med at snakke, gør de voksne jo også altid, måske bare knap så åbenlyst.

Men man skal opleve det, for at vide, at de fleste sidder altså helt fortryllet i 2 timer. Helt opslugt, sig umage for ikke at rasle med slikket og hvisker diskret: “Det’ ikk’ ægte, vel mor?”, når uhyggen indtræffer.

Stykket er fantastisk fremført, og jeg var særligt forelsket i Skalle-Per (spillet af altid dygtige Marie) og Mattis (her i form af Lars Topp), akkurat, som jeg er i originalen.

Ligeledes gør Ena Spottag (som nogle vist kender fra “Vild med dans” og Badehotellet, har jeg ladet mig vide) det rigtig godt som Ronja – at fange det vovemod og den egenrådighed der er, i den ellers kærlige drengepige, gør hun fantastisk.

Så skal du med til kædedans på Mattisborgen? Svømme i elven? Møde grådværge og springe over Helvedsgabet?

Så tjek priser og spilletider her: Ronja Røverdatter, Aalborg Teater!

Kan se, at enkelte datoer allerede melder udsolgt, så det er med at slå til.

2 Comments

  • Karin Abildhauge

    Tak for tippet. Det er altid dejligt at få nogle tips ind. Ikke at det lige var det der blev benyttet, det fik så bare tankerne flyttet til et alternativ.
    P.t. er det jo Cirkus Summarum 2019 forestillingen, og tanker for om vi når at få Løvernes Konge set i biografen, der fylder hos mig mor, mormoderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *